BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ LİSTELERİ AÇIKLANDI


İskenderun’da 31 Mart yerel seçimler kapsamında hazırlanan belediye başkan adaylarının mensubu olduğu Cumhur, Millet ve İskenderun ittifakında yer alan partilerin belediye meclis üyesi adayları da belirlendi.

Seçim kuruluna teslim edilen listelere göre Cumhur İttifakı meclis aritmetiğinde İskenderun Belediye Başkan Adayı Fatih Tosyalı’nın önderliğinde AK Parti ve MHP’den oluşan isimler yer buldu. Listede Bestami Bilgili, Adnan Mursaloğlu ve Muharrem Dingil ilk üç sırayı paylaşırken, diğer isimler şöyle oluştu; Gül Nalcı, Mehmet Ünüvar, Mikail Yıldırım, İsa Sarraçoğlu, Emir Selim Yazar, Osman Günay, Halil Ayğan, Seçkin Yıldırımöz, Halil Güneş, Tayfun Boda, İbrahim Yavuz, Raşit Özyurt, Ahmet Bayırlı, Mehmet Bilgili, Vedat Cihangir, Hayri Deliveli, Orhan Muşluoğlu, Metin Çağlar, Müzeyyen Gürcü, Mehmet Ali Sezik, Fatih Yalçın, Bestami Gülsüren, Kerim Yaldız, Hasan Aykut Bolat ve Esra Hasırcı..

Cumhur İttifakı’nda Kontenjan’da şu isimler yer aldı; Erdem Ünlü Çetinkaya, Erdal Keleş ve Mehmet Ali Dokuzoğlu..

AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdülkerim Güven yazılı açıklamasında, “Uzun ve yorucu bir çalışmadan sonra, yaptığımız istişareler sonucu aldığımız kararlarla, Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyesi Aday listesini oluşturmuş bulunuyoruz. Mahalle Başkanlarımız, Muhtarlarımız, MHP ve AK Parti Gençlik ve Kadın Kollarımız, Yönetim Kurulu üyelerimiz, çok kıymetli Hatay Milletvekillerimiz Sn. Abdulkadir Özel ve Sn. Lütfi Kaşıkçı, Cumhur İttifakı İskenderun Belediye Başkan Adayımız Sn. Fatih Tosyalı, MHP İlçe Başkanı Sn. Turan Bozkurt, AK Parti İlçe Başkanı olarak şahsım Av. Abdülkerim Güven, İskenderun’umuzu Gönül Belediyeciliği ile buluşturmak için canla başla çalışmaya hazırız. Sizlerin de destekleriyle verimli bir seçim süreci geçireceğimize gönülden inanıyoruz. Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyesi listemiz hayırlı olsun” dedi.

CHP’DE LİSTEYE İTİRAZ!
En sancılı süreç CHP’de yaşandı. CHP Hatay İl Teşkilatı’nın belirlediği iddia edilen listeye tepkiler sürüyor. İtirazlar peş peşe geldi. Saatler 17.00’yi gösterdiğinde liste şu şekilde belirlendi;
Bestami Kılınç, Kerem Özdemir, Yılmaz Öztürk, Murat Kayış, Cengiz Gürpınar, Bülent Kırmızıoğlu, Hanifi Karakuş, Ali Mutlu, Muhittin Kara, Arafat Tarhan, Abidin Güney, Bülent Şimşek, Sevda Orman, Ali Çıtanak, Murat Fatin Bereketoğlu, Mecit Boğuşoğlu, Gülden Özdemir, Onur Ağca, Halil Şahin, Nurhayat Kılınç, Mehmet Yeşilmen, Arif Gökçe, Berfin Taylan ve Günay Arslan..

CHP’de hazırlanan listeye müdahale olduğu, Belediye Başkan Adayı Yılmaz Şahutoğlu’nun bilgisi dışında hazırlandığı iddia ediliyor.
İskenderun İttifakı Demokrat Parti’de belediye meclis listesinde ise şu isimler yer aldı; Sedat Bakır, Abdullah Şenöz, Zekai Emre, Şekip Abacı, Metin Satıcı, Mehmet Gürlek, Kemal Ağca, Aytuğ Okurlar, İbrahim Beyazlat, Enver Şanlı, Rüstem Karagözoğlu, Mehmet Altun, Cenin Gökalp, Mehmet Emin Sökmen, Mehmet Özdil, Bayram Yarar, Necip Dönmez, Mustafa Ekinci, Beyazıt Kırdar, Deniz Seküçoğlu, Fatih Atahan, Ahmet Tekbaş, Kadir Gülhan, İhsan Kara, Tamer Kocabaş, Süleyman Utku, Ahmet Has ve Mahmut Aydeniz.
Kontenjan Adaylar; İrfan Diler, Yusuf Göl ve Hasan Hüseyin Çelik.
Mevcut listeler üzerinde YSK’ya, 21 Mart tarihine kadar değişiklikler yapılabileceği açıklandı.Haber: Yılmaz AKPINAR