‘HAYDİ’ TEMİZLİĞE!

Hatay’ın Dörtyol ilçesi Numune Evler Mahallesi Balıkçı Barınağında, 22 Nisan Dünya Günü kapsamına dalgıçlar suyun altını, HAYDİ ekipleri, gönüllüler de kıyıyı atıklardan arındırdı.

Yaban Hayatını Koruma ve Dayanışma Derneği (YAKORDER) tarafından düzenlenen 22 Nisan Dünya Günü kapsamında, dalış yapan Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı dalgıç ekiplerinin su altındaki atıkları topladığı etkinlikte, Hatay İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı (HAYDİ) ekipleri, dernek üyeleri ile Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllüleri, öğrenciler ve ilçe sakinleri de kıyıyı temizledi.

FARKINDALIK OLUŞTURDULAR
Dörtyol Kaymanı Ümit Altay, “Dörtyol balıkçı barınağında temizlik çalışması yapacağız. İlçemiz Türkiye’nin en güzel ilçesidir. Denizi ile doğası ile çok güzel bir ilçemiz var. Temizlik konusunda bilinç oluşması ve farkındalık hem de gelecek nesillerimize örnek olması için bugün bu etkinliğimizi yapacağız” dedi.

Dörtyol Belediye Başkanı Dr. Bahadır Amaç ise, “Bu etkinliğimiz ile çevre hareketine dikkat çekmek için buradayız” dedikten sonra çöpsüz temiz bir dünya temennisinde bulundu.

‘GENÇLERİN İLGİSİ BİZİ MUTLU EDİYOR’
CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da, “Dünya Günü dolaysıyla bir farkındalık yaratmak için tüm yurttaşlarımızla birlikteyiz. Bu çok önemli günün özellikle gençler tarafından bu kadar ilgi görmesi yaşadığımız topraklar için önümüzdeki süreçte bizleri çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Etkinlik sonrası YAKORDER Başkanı Mustafa Özer, etkinliğimize katılım gösteren Dörtyol Kaymakamı Ümit Altay’a, Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara’ya, Dörtyol Belediye Başkanı Dr. Bahadır Amaç’a, Nazmiye Muratlı Gençlik Merkezine, Sahil Güvenlik Doğu Akdeniz Grup Komutanlığı’na, HAYDİ ekiplerine, Yeşilköy 19 Aralık Ortaokulu öğrencilere, Kumsal Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne, İlçe sakinlerine teşekkürlerini belirtti.

Etkinliğe, Dörtyol Gençlik ve Spor İlçe Müdürü M. Selçuk Kayhan ve İlçe Emniyet Müdürü D. Dinçer Kalkan da katıldı.
HABER MERKEZİ