İSTE FARKI!


İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, İskenderun’da farkını ortaya koymayı sürdürüyor. İSTE’ye büyüleyen bir atmosfer kazandıran Dereli, yoğun çalışma azmiyle birbirinden önemli ve anlamlı etkinlikler kazandırıyor. İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) ev sahipliğinde 1. İskenderun Kitap Fuarı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ın katıldığı törenle açıldı.Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kitaplar vazgeçilmez asla aldatmayan dostlardır” sözünü hatırlatan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Bugün bir ilki yaşıyoruz. İskenderun’da ilk defa düzenlenen Kitap Fuarı’nın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Vefatının 79. Yıldönümü münasebetiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla, minnetle, özlemle anıyoruz. O’nun “kitaplar vazgeçilmez ve asla aldatmayan dostlardır” sözünü hatırlatıyorum ve içeride kitap fuarında bizleri bekleyen en kıymetli dostlarımız olan kitaplarla buluşmak için sabırsızlanan ve buraya gelen tüm kitapseverlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘DİNİMİZİN EMRİ, OKU SÖZÜDÜR’ 
Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin yayman bir Çin Atasözünden bahsederek, “Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız buğday ekiniz, on yıl sonrasını düşünüyorsanız ağaç ekiniz. 50 yıl sonrasını düşünüyorsanız orman yetiştiriniz. Ama yüz yıl sonrasını düşünüyorsanız insan yetiştiriniz. Onun için kitaplar çok önemli bizim medeniyetimizin, dinimizin emri de, oku sözüdür. Bugün çok önemli bir faaliyetin açılışını yapıyoruz. İnsan yetiştirmek için kolları sıvayan, kitap fuarları yapan, Türkiye’nin ilk ve tek Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi’ni oluşturan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay DERELİ’ye ve çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

ÇOCUK KÜTÜPHANESİ TÜRKİYE’DE BİR İLK 
Yayman, bugün bir de Türkiye’de ilk olan kütüphaneyi gezeceğiz diyerek şunları söyledi: “Çocuk kütüphanesi Türkiye’de çok az sayıda var. Ve bir üniversite bünyesinde ilk defa İskenderun’da İskenderun Teknik Üniversite ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ile beraber yapılan kütüphane İskenderun’a hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu. Yaklaşık 150 yayın evi ve 80 yazarın katıldığı fuar, 19 Kasım’a kadar açık kalacak.
Açılışa Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Belen Kaymakamı Abdulaziz Aydın, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı ve İskenderun OSB Başkanı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, İSSİAD Başkanı Recep Atakaş, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, İSGİAD Başkanı Gökhan Gökten, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, AK Parti İlçe Başkanı Ayhan Bodur, iş adamları, yazarlar ve davetliler katıldı. Haber: Yılmaz AKPINAR