‘DAYANIŞMAYA İHTİYACIMIZ VAR’


Arsuz Belediyesi’nin sosyal belediyecilik kapsamında, Arsuz Kent Konseyi işbirliğiyle hayata geçirdiği Karaağaç Sosyal Marketi törenle açıldı. Belediyenin dost elinin vatandaşların omuzunda hissetmesi ve ihtiyacı olan ürünleri ücretsiz olarak karşılayabilmesi amacıyla faaliyete başlayan sosyal marketin açılış törenine Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha’nın yanısıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nihat Matkap, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘ELELE VERELİM, ELDEN ELE PAYLAŞALIM’
Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını Arsuz Belediyesi Sosyal Kültür İşleri Müdürü Bedriye Devrim Çetin yaptı.
Çetin, paylaşımcı sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında Arsuz Kent Konseyi işbirliğiyle hayata geçirdikleri Karaağaç Sosyal Marketi ayakta tutacak kilit isimlerin gönüllü vatandaşlar olacağını belirterek, “Birlik – beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biri olan bu çok önemli sosyal sorumluluk projemizle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hep birlikte yardım edecek olmanın sevincini yaşıyoruz. ‘Elele verelim, elden ele paylaşalım” sloganıyla yola çıktığımız ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın kalplerine sevgi ve şefkatle dokunmak için bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz sosyal marketimiz, bizi biz yapan ve bir arada tutan en önemli değerlerimizden olan yardımlaşma ve dayanışmayı en üst seviyeye taşıyarak, bu değer yargılarımızı daha da pekiştirecektir. Alan el ile veren el arasında sıcak bir gönül köprüsü oluşturacak olan sosyal marketimize siz gönüllülerimizin yapacağı destekler de oldukça önemlidir. Bu bağlamda kullanmadığınız veya az kullanılmış eşyalarınızı bizlere bırakın, bizler ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlarımıza ulaştıralım. Çünkü, marketimizin amacına ulaşmasının ve başarılı olabilmesinin kilit noktası burayı ayakta tutan, bize destek veren sizler olacaksınız. Bu bağlamda, daha mutlu ve huzurlu bir Arsuz için hep birlikte elele verelim diyor, bu projede emeği geçenler başta olmak üzere, bize vereceğiniz katkılardan ve manevi güçten dolayı şimdiden hepinize teşekkür eder, saygılar sunuyorum” dedi.

‘ÜLKEMİZDE YOKSULLUK OLMASIN’
Arsuz Kent Konseyi Başkanı İskender Sayek, önerilerini hayata geçiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’ya teşekkür ederek, “Türkiye’nin bugünkü gündeminde birlik ve beraberliğin, dayanışmanın son derece önemli olduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu sosyal markette bunun en güzel örneği diye düşünüyorum. Emeği geçen, destek veren ve destek verecek olan herkese teşekkür ederim” dedi.
CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin ise yoksulluk ve açlığın olmadığı bir dünya özlemini dile getirdiği konuşmasında, “İsterdik ki ülkemizde ve dünyamızda yoksulluk olmasın. Açlık olmasın. Ancak böyle bir dünya ve böyle bir ülke yok maalesef. Bizim mücadelemiz yoksulluğun, açlığın, gelir adaletsizliğinin, eşitsizliğin olmadığı bir ülke için.. Bu mücadelemizi amacımıza varıncaya kadar sürdüreceğiz. Ama gün gelinceye kadarda böyle organizasyonlara ihtiyacımız var. Bu amaçla gerçekleştirilen bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da, 15 ilçemizde 15 sosyal market açtıklarını belirterek, “Yardımlaşmak ve bunu toplumla paylaşmak iyidir. Hiçbir vatandaşımızın birilerine muhtaç olmadığı zamanlar diliyor, bu açılışın Arsuzlu hemşehrilerime hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

‘YARDIMLARIMIZI GİZLİLİK VE TİTİZLİKLE YAPIYORUZ’
Karaağaç Sosyal Marketin, yardım yapacak vatandaşlar ile ihtiyacı olan vatandaşlar arasında köprü görevi yapacağını söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, “Yerel yönetimde teknik belediyecilik kadar sosyal belediyeciliğin de çok büyük önem arz ettiği duygularıyla hareket ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren büyük bir titizlik ve gizlilikle sosyal yardımlaşma konusunda büyük bir çaba sarfediyoruz. Kent konseyimizin hazırlayarak bize sunduğu bir proje ürünü olarak bugün burada Karaağaç Sosyal Market açılışını gerçekleştirmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kamu hizmetlerinin merkezileştiği ve bu sürecin umduğumuz gibi sonuçlanmaması durumunda bu merkeziyetliğin daha da artacağı konusu daha da aşikardır. Buradan yola çıkarak biz yerel yöneticilere çok ciddi bir görev düşmektedir. Bu suretle dayanışma, paylaşma, yardımlaşma olgusunu mutlak suretle hayata geçirilmesi ihtiyacı doğacaktır. Bu kenti katılımcı bir anlayışla yönetme olgusu içerisindeyiz. Kent konseyimiz kurulduğu andan itibaren aktif bir şekilde çalışmaktadır. Buradan Kent Konseyi Başkanımız Prof. Dr. İskender Sayek’e de teşekkür ederim. Ayrıca kent konseyi yönetiminde bu kentin her kademesinden, her meslek gurubundan, her sivil toplum kuruluşundan bir arkadaşlarımız mevcuttur” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri Karaağaç Sosyal Marketin açılış kurdelesini kesti. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın sosyal marketi gezmesinin ardından, tören kokteylle devam etti.
Haber: Arsuz Belediyesi