‘ALTIN ADAMLAR’ HER ZAMAN POLİSİN YANINDA!


Türk Polis Teşkilatı’nın 174’in Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat ve yönetimi kurulu, üyeleri geçtiğimiz haftalarda kutlanan Polis Haftası dolayısıyla, geleneksel hale gelen Emniyet Teşkilatı onuruna Yelken Kulübünde yemekli program düzenledi.
Polis Haftası onuruna verilen yemek programı bu yıl İskenderun Yelken Kulübünde gerçekleşti. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Hatay İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İTSO Başkanı Levent Yılmaz ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda, emniyet teşkilatı mensupları güzel bir gece geçirdi.

‘BİZİM EN MUTLU GECEMİZ’
Türk Polis Teşkilatı’nın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne önemli görevler üstlendiğini de ifade eden Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat “Teşkilatın kuruluşundan bugüne kadar vatanı, milleti ve devleti için can veren, şehit olan bu teşkilatın mensuplarına ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Polis arkadaşlarımız çok zor şartlarda görev ifa ediyorlar. Yeri geldiğinde gözlerini kırpmadan canlarını verebiliyorlar. Bu milletin, bu devletin bekası için, bu toprakların vatan olabilmesi için gözlerini hiç kırpmadan görev yapıyorlar. Bu nedenle bizde onları senede bir gün olsun onore edebilmenin mutluluğunu yaşayabilmek adına bu geceyi düzenledik” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK!
Hatay İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ise, “174 yıldır hakka, hukuka, vicdana ve ahlaka uygun şekilde üstün hizmet anlayışı ile halkımızın hizmetinde olan teşkilatımız, 174 yıldır hizmet ettiğimiz görevimize saygıyla düzenlenen bu geceyi tertip eden Kuyumcular Odası yönetimine teşekkür ediyorum. Gördüğüm kadarıyla böyle bir programın Türkiye’de başka bir örneği yok. İlk defa bir odamız düzenliyor. O yüzden gururlu ve mutluyuz” dedi.

‘DAHA SIK BİR ARAYA GELECEĞİZ’
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise, “Bizlere huzur ve güveni sağlayan polisimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu huzur ortamı sayesinde işler daha düzgün yürüyor. Sizler bu vazifeyi ne kadar güzel yaparsanız, herkes görevini daha rahat yapar. İnşallah sizlerle daha sık bir araya geleceğiz. Kuyumcular Odası yönetimine bu güzel geceden ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘İYİ Kİ VARSINIZ’
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ise, asayişin tüm unsurları ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Kuyumcular Odası bu örnek dayanışmayı her zaman sağlıyor, katkı sunuyor. Daha önce de kahvaltılı programlarda bir araya geldik. Polisimizle her zaman iç içeyiz. Koruma memuru arkadaşlarımızı ailemden daha çok görüyorum. Emniyet teşkilatımız her konuda canla başla çalışıyor. Huzur ve güvenlik noktasında başarılı çalışmalarını gururla izliyoruz. İyi ki varsınız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hatay İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat’a günün anısına plaket verirken, Başkan Fırat ise, Karabörk’e Osmanlı Tuğrası işlemeli tablo hediye etti.
Ardından Emniyet Teşkilatımız adına hazırlanan özel pasta, Protokol üyeleri tarafından kesilerek, konuklara ikram edildi. Haber: Yılmaz AKPINAR