FUAT TOSYALI İYİLİĞİN ÖNCÜSÜ!


Capital Dergisi’nin bu yıl 6’ncı kez hazırladığı “Türkiye’nin Gönlü Zengin 50 İş İnsanı” araştırmasının en tepesinde yine Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı yer alıyor. 165 milyon lira bağış tutarıyla 3. sıradaki yerini koruyan Tosyalı, yaptığı sayısız hayırsever yatırımlarla iyiliğin öncüsü oldu.

Capital Dergisi, bu yıl 6’ncısını yayınladığı ‘Türkiye’nin Gönlü Zengin 50 İş İnsanı Araştırması’ ile her yıl Türkiye’nin en hayırsever iş insanlarını ortaya koyuyor. Gönlü zenginlerin diğer güçlü iş insanlarına örnek olmasını hedefleyen araştırmada, devasa yatırımların dışında sosyal sorumluluk projeleriyle de, ülkemize ve bölgemize destek olmayı sürdüren Hayırsever İşadamı Fuat Tosyalı, yine Türkiye’nin gururu oldu. Yaptığı bağışlarla göz dolduran Tosyalı, geçtiğimiz yıl 137 milyon lira olan bağış miktarına, bu yıl 28 milyon lira sosyal sorumluluk yatırımı ekleyerek, gönlü zenginler listesinde her yıl istikrarlı bağışlarıyla takdir topluyor. 

DENİZ YILDIZI ETKİLEDİ
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Türkiye’nin en önemli hayırseverlerden biri. Tosyalı, bu konuda Capital’e verdiği demeçte, ilhamı denizyıldızının hikayesinden aldıklarını söylüyor ve şöyle anlatıyor;“Yakıcı bir yaz günü, kıyıya vurmuş binlerce denizyıldızının ortasında telaşlı bir adam vardır. Adam sahile vuran, ölüme yatmış denizyıldızlarını birer birer denize atmaya, onları kurtararak kendi dünyalarına göndermeye çalışır. Görenler geride binlercesinin olduğunu, durumu değiştirmeyeceğini ve beyhude çabaladığını söyler. Adam, ‘Evet! Hepsini kurtaramayacağım ama bakın bu denizyıldızı için gelecek artık çok farklı olacak, yaşam dönecek’ diyerek, elindeki bir denizyıldızını daha denize yollar ve diğerine yönelir. Biz de her bir insanımıza dokunmayı ve sosyal, kültürel, sağlık ve manevi konularda destek olmayı hedefliyoruz.”Tosyalı, özellikle eğitim, sosyal yaşam ve sağlıkta hayır işlerine odaklanmaya devam edeceklerinin altını çiziyor. Haber: Yılmaz AKPINAR