TOSYALI HOLDİNG, DÜSSELDORF’TA ‘YEŞİL ÇELİK’ İLE GURURLANDIRDI

Tosyalı Holding, Almanya’nın Düsseldorf kentinde gerçekleşen “Wire & Tube” (Kablo & Boru) Fuarı’nda ilgi odağı oldu.
Tosyalı; iş birlikleri ve inovatif ürünleriyle birlikte, iş ortaklarını stantlarında ağırlayarak, sektörün en büyük fuarı olan Tube & Wire Düsseldorf’ta sürdürülebilir bir gelecek ve yeşil üretim odağıyla bir araya geldi.

Bu fuar, sektördeki iş birliklerini ve yenilikçi ürünlerin sergilendiği bir platform olarak öne çıktı. İş ortaklarıyla birlikte, çevresel etkileri minimize etmek ve kaynakları verimli kullanmak için bir araya gelerek, geleceğin sürdürülebilir demir çelik üretimini şekillendirmek için kararlı olduklarını gösteren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, “Tube & Wire Fuarı’nda yeşil çeliğin odağındaki üretimimize ve inovatitif ürünlerimize yoğun ilginizden dolayı teşekkür ederiz” dedi.

‘BEŞ YIL İÇİNDE DÜNYANIN 20 BÜYÜK ÇELİK ÜRETİCİSİ ARASINA GİRMEYİ HEDEFLİYOR’
Fuat Tosyalı, “Üç kıtada sayıları 40’a yaklaşan tesis, 10 milyon tonluk yıllık üretim kapasitemizle “yeşil çelik” ile dünyada öne çıktık. Bu fuarda “Tosyalı V-Green” markasıyla yeşil çeliğimizi tanıttık. Beş yıl içinde dünyanın 20 büyük çelik üreticisi arasına girme hedefimize doğru hızla ilerliyoruz” dedi.

‘DÜNYANIN ÇEVRESİNDE 16 TUR ATACAK KADAR BORU ÜRETTİK’
Tosyalı, “Bu hedefimiz doğrultusunda sürdürülebilirlik odaklı yatırımlar yaparak global büyümemizi sürdürüyoruz. Bunun için hem “yeşil çelik” üretecek tesis yatırımları yapıyor hem de bizi daha da güçlendirecek satın almalar gerçekleştiriyoruz. Mevcut yatırımlarımız “yeşil çelik” odaklıdır. Yaptığımız yeni yatırımlarla birlikte Avrupa’nın en büyük çelik boru üreticisi konumundayız. Sadece geçen yıl dünyanın çevresinde 16 tur atacak kadar boru ürettik” dedi.

Marmara Bölgesi’nde yapacakları yeni yatırımlarla “ERW boru” üretim kapasitelerini daha da artıracaklarını belirten Fuat Tosyalı, “Bir süre önce İspanya’nın önde gelen çelik boru üreticilerinden STS tesislerini satın alarak Avrupa’daki konumumuzu daha da güçlendirdik. Hem Afrika kıtasında hem de Körfez Bölgesinde yeni ve büyük yatırımları odağımıza aldık” şeklinde konuştu.

‘YÜZDE 50 DAHA AZ KARBON SALIMI YAPTIĞIMIZ BELGELENDİ’
Avrupa’daki birçok projede sürdürülebilirlik adına sorumluluk üstlendiklerini ifade eden Tosyalı, “Kısa bir süre önce Almanya’nın en önemli çevresel dönüşüm projelerinden biri olan “Ren Su Taşıma Boru Hattı” (RWTL) ihalesini yeşil çelik üreticisi özelliğimiz sayesinde Tosçelik Spiral şirketimiz ile kazandık. İskenderun’daki Tosyalı Demir Çelik tesislerinde kullanılan ve Türkiye’de ilk olan “Quantum Furnace” teknolojisi sayesinde çok daha az karbon salımı gerçekleşiyor” dedi.

Tesiste toplam enerji kullanımın yüzde 45 daha düşük olduğuna vurgu yapan Fuat Tosyalı, “İleri teknoloji, daha verimli hurda kullanımı, güneş gibi yenilenebilir enerji kullanımı ile yüzde 30 daha az elektrik ve yüzde 15 daha az doğalgaz tüketiliyor. Bu tesis yüksek fırınlara göre yüzde 70, geleneksel ark ocaklarına göre yüzde 20 daha az karbon salıyor” diyerek, Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması kapsamında hazırlıklara çok önceden başladıklarını kaydetti.

‘ÇEVRESEL ÜRÜN BEYANI BELGELERİMİZİ ALDIK’
Fuat Tosyalı, “Özel bir ekip kurduk, ürün bazında tüm emisyonlarımızı hesapladık ve müşterilerimizle paylaştık. Avrupa Komisyonu’nun yayınladığı kabul değerlerinden yüzde 50 daha az karbon salımı yaptığımız belgelendi. Tosçelik Profil ve Sac, Tosçelik Granül, Tosçelik Spiral, Tosyalı Toyo, Tosyalı Filmaşin ve İnşaat Demiri, Tosyalı Demir Çelik tesislerimiz için “Çevresel Ürün Beyanı” belgelerimizi aldık” dedi.
235 MW ile dünyanın en büyük çatı üstü güneş enerjisi kapasitesine sahip olduklarının altını çizen Tosyalı, “Güneş enerjisi gücümüzü 2.5 GW’ın üzerine çıkarmak için yatırımlarımız sürecek. Ayrıca, hidrojen konusunda da çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Tosyalı’nın Düsseldorf’ta “yeşil çelik” ile sahne alması, Türk demir çelik sektörünün bu konuda attığı adımların boyutunu, ciddiyetini ortaya koyuyor.

Fuara, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, İskenderun geçmiş dönem belediye başkanı Fatih Tosyalı, Tosyalı Holding CEO’su Suhat Korkmaz, Tosçelik Yönetim Kurulu-İcra Kurulu Üyesi Şerif Tosyalı, Tosyalı Algerie Yönetim Kurulu Üyesi Alp Topçuoğlu katıldı.
HABER MERKEZİ