TÜRGEV’E VERMEYİN, BELEDİYE YAPSIN


İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere yarın saat 14’te Belediye Meclis Salonunda toplanıyor. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplanacak olan mecliste gündeme bulunan maddeler görüşülerek karara bağlanacak.
Gündemi meşgul eden maddelerin biri de, mülkiyeti belediyeye ait olan 5.353.05 m2 yüzölçümlü Aşkarbeyli mıntıkası 6683 nolu parseli Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfına öğrenci yurdu yapma maksadıyla 49 yıl süre ile bedelsiz irtifak hakkı tesis edilmesi yönünde meclis kararı alınması ve alınan meclis kararının uygulanmak üzere Encümene gönderilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu’nun bugün oylanacak olması..
CHP ve MHP Belediye meclis üyeleri, binanın 49 yıllığını ve bedelsiz olarak TÜRGEV’e tahsis edilmesini doğru bulmadıklarını geçtiğimiz hafta ki meclis oturumunda ifade etti.
CHP ve MHP meclis üyeleri, “O bina öğrenci yurdu yapılmak kaydıyla TÜRGEV’e verileceğine, İskenderun belediyesi kendi imkanlarıyla yapsın ve İskenderun’daki vakıflara tahsis etsin” önerisinde bulundu. Gündem maddesi bugün saat 14’teki oturumda karara bağlanacak.
Haber: Yılmaz AKPINAR