İYİ Kİ VARSIN ANADOLU BASINI


İskenderun Gazeteciler Cemiyeti tarafından, 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen “15 Temmuz Hain darbe girişimine Anadolu Basınının tepkisi” konulu sergi büyük ilgi gördü.

Edirne’den Kars’a, Samsun’dan Adana’ya kadar Türkiye’nin her köşesinde, hain darbe girişimine tepki gösteren Anadolu gazetelerinin 1. Sayfalarının yer aldığı serginin açılışına, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, 39’uncu Mknz.P.Tug.K. Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, (İSTE) İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Türkay DERELİ, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikol, Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Bnb.Oğuz Emre ÇİÇEK, İlçe Jandarma Komutanı Yzb.Ferit Gül, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Mehmet Gök, İskenderun Müftüsü Osman Şekerci, HBB Genel Sekreter yardımcısı Taygun Cantürk, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, ATSİAD Başkanı Yusuf Yılmaz, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayısoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Keskin, AK Parti İlçe Başkanı Abdülkerim Güven, MHP İlçe Başkanı Turan Bozkurt, STK temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcıları ve kalabalık bir topluluk katıldı.

Açılış kurdalesinin kesilmesinden sonra gezilen sergiyle ilgili konuklara bilgi veren İGC Başkanı Veysel Cıncık, “Hain darbe girişimine Türkiye’nin her köşesindeki yerel gazeteler de aynı şiddetle tepki gösterdiler. Gazetelerimizin her satırı darbecilere en anlamlı cevapları vermiştir. Darbelerin Türkiye’yi ne hale getirdiğini iyi biliriz” dedi.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden de böyle bir sergiyi düzenledikleri için İGC Başkanı Veysel Cıncık’ı kutladı. Yönden, bu gazeteler ibret dolu. Her satırı adeta tarih. Halkımızın bunları görmesi çok önemli. Allah, Türk Milletine bir daha böyle acılar yaşatmasın. 15 Temmuz şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyoruz’’dedi. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da serginin çok başarılı olduğunu belirterek, Veysel Cıncık’ı kutladı.
Halka açık olan sergi 2 gün sürecek.