LÜTFÜ SAVAŞ HDP’NİN DE ADAYIDIR!


AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın seçim pazarlıklarını ortaya çıkardı, bugüne dek verdiği vaatlari yapmak yerine, milletin parasının ‘Aile Şirketi’ dediği yapıya aktarıldığını ileri sürdü.
Milletvekili Özel, “Bu seçimlerde arzu ederdik ki, başkan adaylarının projeleri konuşulsun. Rakibe kıyasla trafik sorunu, parklar, sosyal donatılar konuşulsun. Görüyoruz ki, açık bırakılan mikrofonlardan birilerinin demokrasi sıvalarının düştüğünü görüyoruz. Gerçek yüzleri bu! Sözde Kürdistan’a oy istiyorlar. Millet İttifakı diye çıktıkları yolda CHP ve İYİ Parti’nin arkasında kimler var görüyoruz! İki parti daha var arkalarında..” diyerek, teröre yandaş olan zihniyeti ortaya çıkardı

‘ALTINÖZÜ’NDE NEDEN ADAYLARI YOK?’
Milletvekili Özel, Millet İttifakı’nın HDP ile bağlantısını şöyle anlattı;
“Cumhur İttifakının Hatay’ın her yerinde adayı var. Ya AK Parti’den ya da MHP’den kıymetli isimler aday gösterildi. Millet İttifakı’nı bakıyoruz. Altınözü’nde adayları yok. Kim var? Saadet! Doğu ve Güneydoğu’da il ve ilçelerinde bakalım.. CHP yok, İYİ Parti yok. Kim var orada? HDP! Matematiksel olarak bağlantıları ortaya çıkıyor.. Şimdi işadamı geliyor, diyor ki adaya, ‘Bizim adayımız Kürdistan’a’.. Anlamıyor, ‘desteğimiz size’ diyor. O aday da gülüyor, hoşuna gidiyor. Oralarda çukurlar açılırken, bunları kim açtı? Kim finanse attı? Bunlar değil mi? Biz ne yaptık? O zihniyeti açtıkları çukurlara gömdük! Bizim parasını vererek, bize gelmesi gereken silahları YPG, PYD’ye vermeye çalıştılar. Çok şükür silahları o çukurlarda ele geçirdik. O silahlarla yeni çukurcuları avlıyoruz! Kusura bakmasınlar ama bizim dediğimiz olacak.”

‘ÜÇ BİN KARAR ALINMIŞ, SADECE 3’Ü KOMİSYONA GİTMİŞ!’
AK Partili belediyelerin hizmet vurgusuna dikkat çeken Milletvekili Özel, “Ankara, Melih Gökçek gelmeden önce kirliydik, yakalarımız simsiyah oluyordu. Çok şükür şimdi havası temiz. Haliç’te köprüden geçilmiyordu, pis kokudan ötürü. Şimdi tertemiz! Onları da görüyoruz. Tek bir taş koymayanlar, sicili sabıkalı olanların yaptıklarını görüyoruz. Gelelim Hatay’da.. Büyükşehir belediyesinin yetkilerini bilmiyorduk. Tüm ilçelerde hizmet yetkisi yüzde 83’e varıyor. Ama hizmet yok! Fakat, geçen gün FOX’a çıkan mevcut başkan 5 yıldır çalışmaya çalışıyoruz dedi. Ardından iktidar partisinin meclis üyeleri bize engel oluyor diye devam etti. Biz de meclis kararları araştırdık. Öğrendik ki, 3000’e yakın karar alınmış. Sadece 3 karara itiraz edilmiş o da komisyona sevk edilmiş. O da araştırılsın diye.. Ama halen söyleniyor!” diye konuştu.

‘MERKEBİN BİLE İSKELESİ OLUR’
Bölgede planlanan HADO seferleri hakkındaki iddialara da vurgu yapan Milletvekili Özel, “HADO projesini bile ellerine, yüzlerine bulaştırdılar. Bunu meclisten biz çıkardık. Dönemin il başkanı İbrahim Güler de aracılık yaptı, destek çıktı. Ama o ne yaptı? HADO’nun işletilmesi için belediye iktisadi teşekkülü kurulmadı, ulaştırma bakanlığa dilekçe yazılmadı. Ticaret ve Diş İşleri Bakanlığı’na bilgi verilmedi. Talepte bulunmadı. Affedersiniz, insanın bir merkebi olsa, gider bir ağaca bağlar. Onun bile bir iskelesi olur. Ama HADO’nun yok. Milli Emlak’a sorduk. İskele başvurusu var mı? Yok. HADO kiralandı mı? Satın mı alındı? Bilmiyoruz. En sonunda bir işadamı hibe olarak kira parası verdi diyor. İtiraf etti bunu. Sonrası var mı? Bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

‘PEYNİR EKMEK YER GİBİ YALAN SÖYLÜYOR’
HADO ile ilgili gerçekleri detaylarıyla aktaran Milletvekili Abdulkadir Özel, “Bir de kalkmış FOX’ta HADO ile ilgili talebi bakanlığa illetim diyor. Araştırdık, bir tane belge yok! Görüyoruz ki, peynir ekmek yer gibi yalan söylüyor. Arsuz’da bazı köylere gittik. Dediler ki, HBB çok amaçlı salon yapacak. Milli Emlak’a sorduk, talepleri yok. Başka köyde taziye evi yapacağım diyor. Orman Bakanlığı izin vermiyormuş. Arıyoruz bakanlığı, yine bir talep yok. Her seferinde engelliyoruz diye yalan söylüyor. HADO’da iskelenin bir kısmını verelim dedik, yok! Hepsini istiyor. Projeye bakıyoruz. Satış üniteleriyle donatmış. Olacak şey mi? Oysa İskenderun Belediyesi 200 bin lira kira ödüyordu. Biz de tesis kurabilirdik, yapmadık” dedi.

‘HADO’YU İSTEMEYEN KENDİSİ’
Milletvekili Özel konuşmasının devamında “Sonra oradan vazgeçti. LİMAK’tan tersanenin yerini istedi. İTSO Başkanı Levent Yılmaz Bey arabuluculuk yaptı, herşeye tamam dediler.. Baktık ki, ertesi gün HADO projesi rafa kalktı diye açıklama yapıyor. Yahu sen ne utanmaz ve arlanmaz bir adamsın! Yalan söylerken hiç mi sıkılmaz? Oysa her seferinde kendisine haber gönderdik. Eksiklikler varsa tamamlayalım dedik. Ama yanaşmadı”

‘BAYRAĞIMIZA BÖYLE Mİ SARILIYORSUN?’
Millet İttifakı ile HDP’nin işbirliğini örneklerle anlatan Milletvekili Abdulkadir Özel, “Üç oy alacağını bilse HDP neden Büyükşehirde aday çıkarmadı? Çıksın mevcut başkan ben HDP’nin oylarını istemiyorum. Onların desteklediği aday değilim desin, yüreği varsa söylesin! Ben söylüyorum, Lütfü Savaş HDP’nin de adayıdır! O da söylesin, HDP teröre destek veren bir siyasi partidir desin. Ama diyemez! Bayrağına sarıl diye afiş yapıştıracaksın, ondan sonra gereğini yapmayacaksın. Reklam kampanyasına 200 milyon lira para harcadın. Nereden çıkıyor bu para?” diye sordu.

‘ORADA ÇAV BELLA, BURADA ÖLÜRÜM TÜRKİYEM ÇALIYOR’
“Yok ben ülkücüyüm, oğlumun adı Alperen.. Geç bunları.. Ülkücünün adresi Cumhur İttifakıdır. Herkesin ocağı belli. Sanki Lütfü Savaş zembille indirilmiş bir rahmet gibi” diyerek, salvolarına devam eden Özel, “HDP’nin İskenderun’da adayı var. Nasıl oluyor bu? Bir soldan bir sağdan bölmeye çalışıyorlar. Bu oyunu bozacağız! Kazanacağız! Anketlere bakınca, ayağı titriyor. Ona küfrediyor, buna bağırıyor, İbrahim Güler Başkanımız hakkında konuşuyor, Suriyeliler üzerinden siyaset yapıyor. Yok köyleri yıkıp, Suriyeliler’i yerleştirecekmişiz. Densizliğe bakar mısınız? Sen Suriyeliler’in evini yıkanlarla bir arada yürüyorsun! Senin partin CHP! Sen partinle de dalga geçiyorsun. Orada çav bella, burada ölürüm Türkiyem. Orada solcu, burada sağcı.. Bunun hesabını 31 Mart’ta soracağız!” diyerek sert çıktı.

‘TAKLA GÜVERCİNİ BİR KEZ, SEN 25 KEZ TAKLA ATIYORSUN’
Mlletvekili Özel, Lütfü Savaş’ın gerçekleşmeyen projeleri hakkında şunları söyledi;
“81 maddelik kitapçık basmış! O vaatleri arasında karayolları parkı var, oysa bitirdik haberi yok! Dünyayı eklemiş. Ama hiçbiri gerçekleşmemiş. Orada İskenderun güvercini ile ilgili bir proje var.. Taklacı güvercinden sözediyor. Bizim güvercinler bir kez, o saniyede 25 kez takla atıyor. Bu camdan kuleyi yıkmamız gerekiyor. Belediyeyi aile şirketi olarak yönetmesini engellememiz gerekiyor.”

‘BALLI İDARELER PEŞİNDELER’
Özel, “Adamın kardeşi var. Şoförü var, milletin cebinden harcamalar yapıyor. Muhtarları topluyor. Bir kardeşi daha var. Ballı idareler peşinde! Fen İşleri, su işleri! Su gibi kaynak aktarıyorlar kendilerine.. Bunları Hatay halkı bilecek! Bana oy verirseniz, size asfalt yaparım diyor. Sanki babasının parası! İskenderun’a bir battı çıktı yaptı, kimseye sormadı. 130 milyon liraya mal olan projeyle trafiği daha da perişan etti. Battı çıktıya çevreden bağlantı yok! Sinekler her yerde vızıldıyor. Şimdi beldeleri sevmeye başladı. Biberleri ekmek yemeye geliyor.. Burada şunu bunu yaptım diyor.. Oysa biz 193 km’lik köy bağlantı yolu çıkardık. Bunun maliyeti 100 milyon lira!
O ne yapıyor? Birkaç misli para harcıyor” diyerek çarçur edilen bütçeye dikkat çekti.

‘10’LUK BORULARLA ALTYAPI OLUR MU?’
Lütfü Savaş’ın anlattığı projelerin çalıntığı olduğunu söyleyen Milletvekili Özel, “Bazılarını anlatacağız, sosyal medyadan çıkarmak zorunda kalacaksın. Hem çalıyor, hem de uygulamıyor. Geçmişte ne yaptığını anlatamıyor. En büyük projesi ise huzurmuş! Doğru söylüyor. 31 Mart’ta defolduğunda Hatay’a huzur gelecek! Ona oy veren Samandağ, Arsuz ve Defne’de hizmet yok. Ey ona oy veren arkadaşlar, bunun hesabını sorun. Burada mavi bayraklı plajları oy veren vermeyen herkes hakediyor. Meydan mahallesinde 10’luk boru döşüyorlar. Devamı gelmedi. O 10’luk borular Meydan mahallesinin altyapısı için yeterli mi? Bunun için ona teşekkür etmek lütuf değildir. Buna hizmet denir mi? Bu para herkesin parası. O ne öneriyorsa, ben 5 katını vaadediyorum! Üç musluk takıyor köye, muhtar orada HATSU Tv’ye teşekkür ediyor. Değer mi?” diyerek muhtarlara seslendi.

‘HADO’YU YÜZDÜREMEYEN Mİ, ÜÇ GEMİSİNİ EKONOMİYE KAZANDIRAN MI?’
Milletvekili Özel konuşmasını şöyle tmamladı;
“Her gittiği yerde oy varsa hizmet ederim diyor. Allah rakibin de hayırlısını versin. Ben bunları konuşurken terliyorum. Ama adamda utanma yok! Allah’ın izniyla kazanacağız. İskenderun’da tertemiz, pırıl pırıl bir adayınız var. Güvenin adı Fatih Tosyalı’dır. İnşallah çok güzel hizmetler yapacak. HBB Başkan Adayımız İbrahim Güler’in de Hatay’a büyük katkıları olacak. Ama görüyorum ki, İbrahim Başkan hakkında kirli iftiraları dinmiyor. Başkanlığını yaptığı Hatay Ro-Ro’yu soruyorlar. Oysa Hatay Ro Ro, tamamı ilimizde faaliyet gösteren 63 şirketin, pırıl pırıl işadamlarının bir araya gelerek oluşturduğu, tam anlamıyla yerli ve milli bir oluşumdur. Yalnız ortakları için değil Hatay halkı için de bir değer olmuştur. Lütfü Savaş utanmadan bu güzel oluşuma dil uzatıyor. Bir yanda HADO’yu yüzdüremeyen bir beceriksiz, diğer yanda alınteriyle 3 gemisini bu sularda gezdiren bir İbrahim Güler. Bir tarafta tüm mal varlığını 15 Temmuz gecesi ‘devletime bağışlamak istiyorum’ diyen İbrahim Güler.. Diğer tarafta kardeşleriyle tüm kaynakları çarçur eden bir Lütfü Savaş. Kıyas böyle yapılır. Takdiri Hatay halkına bırakıyorum” diyerek, cep telefonundan Lütfü Savaş’ın bir konuşmasını dinletti.
Haber: Yılmaz AKPINAR