BEDEN YORGUN, NEŞTERİ VURACAĞIM!


CHP’den İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Op. Dr. Yılmaz Şahutoğlu, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, hem İGC yeni yönetimini tebrik etti, hem de İskenderun’un eksiklerini gazetecilerden dinleyerek, İskenderun Belediyesi için aday gösterilmesi halinde belediyeyi kazanacaklarını söyledi. Şahutoğlu, “İskenderun’un ne yazık ki birçok manada hasta bir bedeni ve yoğun bakımlık bir ruhu var. Neşteri vurmanın zamanı geldi” dedi.

İSKENDERUN’A KİMLİK KAZANDIRMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK
20 yıllık siyasi yaşamı içerisinde ‘Bu memleket sahipsiz mi?’ sorusunu sürekli duyduğunu ifade eden Yılmaz Şahutoğlu, “Ben 20 yıldır bu memlekete sahip çıkacak yürekli insanlar arandığını gördüm. Fakat, bir türlü bu kişiler sahaya ya da meydanlara çıkıp yüreklice bu savaşı vermedi. Her zaman şu söyleniyor, ‘Antakya lobisinden kurtulmamız lazım ki biz kendimize gelelim.’ Biz şunun iddiasıyla yola çıktık; ne Antakya lobisi ne de başka bir yerin lobisi… Biz İskenderun Lobisi ve İskenderun’a kimlik kazandırma adına yola çıktık. Her yönüyle marka şehir yapmak istediğimiz İskenderun’da, icraatlarıyla, vizyonuyla, kimliğiyle herkesin gıpta edeceği bu şehri yaratmak adına yola çıktık. Bunu yaparken de alnımız açık yola çıkıyoruz. Biz bu memlekete 20 yıldır hizmet veriyoruz. Temel olarak da hayatımızın görüş odağına insanımızı koyuyoruz. Ben kısa süre önce İskenderun Belediyesi için aday adaylığı açıklamamı yaparken, şuna vurgu yaptım; ‘İskenderunluluk bilincini oluşturacağız, marka şehir yaratacağız, kardeşlik buluşması yapacağız.’ Bize göre şehrin iki temel yapısı vardır; bunlardan bir tanesi bedensel, bir diğeri ise ruhsal yapısı. İskenderun’un ne yazık ki bu manada hasta bir bedeni ve yoğun bakımlık bir ruhu var. Yani şehircilik anlamında yeşil alanlardan uzak, meydanları olmayan, modern yapıları olmayan, estetik ve zarafetten uzak, taş yığını bir şehirde yaşıyoruz. Deniz kentiyiz, yaylalarımız var ama hiçbir işlevselliğimiz yok. Yani bedensel olarak çok büyük sıkıntılar bulunuyor İskenderun’da… Bu manada İskenderun’da yaşayan 250 bin İskenderunlu’nun, özellikle orta ve alt gelire sahip vatandaşlarımızın denizin kendisi ve nimetleri başta olmak üzere yayla ortamından da rahatlıkla istifade edebilecekleri çok ciddi geniş kapsamlı sosyal tesisler, donatılar, plaj ve kumsal alanlar oluşturacağız. Bu bizim için son derece hayati bir önem arz ediyor” dedi.

İSKENDERUN HALKI BASINA SAHİP ÇIKMALI
İskenderun’a yapılacak hizmetler konusunda basın mensuplarına önemli görevler düştüğünü de sözlerine ekleyen CHP İskenderun Belediye Başkan Aday Adayı Yılmaz Şahutoğlu, “Bizim açımızdan basın gerçekten hayati önem arz eden, demokratik sistemimizin en büyük sacayaklarından bir tanesini oluşturuyor. Bizlerin, toplumun, halkın, vatandaşın sesi, yüreği, gören gözü ve işiten kulağı konumunda yer alıyor. Basın mensuplarımız Türkiye gibi bir coğrafyada siyaseten ekonomik sıkıntılar da başta olmak üzere çok zor görevler üstlenmekteler. Bu sebeple İskenderun Halkı’nın, İskenderun basınına sahip çıkma gibi bir zorunluluğu bulunuyor. Bu herkes için geçerlidir” diyerek, hedeflerinden ve gelecekle ilgili projelerinden bahsetti.

İGC Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Cıncık da, Yılmaz Şahutoğlu’na çıkmış olduğu bu zorlu yolda gönülden başarılar dilerken, İskenderun’a yapılacak tüm hizmetlerde basın mensupları olarak ellerini taşın altına koyacaklarını ifade etti.
Haber: Yılmaz AKPINAR