ATAKAŞ’A FAHRİ DOKTORA ÜNVANI YAKIŞTI


Hatay Valiliği himayelerinde, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi iş birliğinde organize edilen 11. Hatay İnsan Kaynakları ve İl İstihdam Fuarı ve Recep Atakaş’a Fahri Doktora verilmesi etkinliği Hatay Valisi Erdal Ata’nın katılımıyla başladı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk konferans salonunda saat 10.00’da başlayan etkinliğe Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra; Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr Lütfü Savaş, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İl Jandarma Komutanı Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdür Vekili Tuncay Pekin, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Yb. Çağın Taşkın, Türkiye İş Kurumu İşgücü Piyasası ve istatistik Daire Başkanı Aydın Alabaş, Adana eski Milletvekili Mehmet Ali Bilici, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ziya Yüksel, HESOB Başkanı Abdülkadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin ve ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Atakaş Şirketler Grubu Yönetim kurulu Başkanı Recep Atakaş ve Ailesi, İskenderun OSB Başkanı Fatih Tosyalı, kurum il müdürleri, Üniversite senato üyeleri, çok sayıda işveren ve öğrenci katıldı.

5 BİN 653 KİŞİ İŞE YERLEŞTİRİLDİ
İl Müdürü Yüksel fuarda yaptığı konuşmasında “2018 yılı içerisinde yapılan çalışmalar sonucunda 2.709 işyeri ziyareti yapılmış, 5.653 kişi işe yerleştirilmiştir. 823 işbaşı eğitim programından, 2.177 kişi yararlandırılmıştır. Çeşitli kamu kurum kuruluşları ile birlikte düzenlenen 57 mesleki eğitim kursunda, 1.079 kişinin meslek edinmesi sağlanmıştır. 604 genç girişimciye, girişimcilik eğitimi verilmiştir. İş ve meslek danışmanlığı kapsamında 75.579 bireysel, 22.914 grup görüşmesi olmak üzere, toplam 98.423 kişi ile yüz yüze görüşme sağlanmıştır. 2018 yılında kamu kurum ve kuruluşlarında, toplum yararına programları ile 5.634 kişi istihdam edilerek kamu kurumlarının personeli ihtiyaçlarını önemli katkı sağlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu Milli İstihdam Seferberliği ve 100 Günlük İstihdam Eylem Planları çerçevesinde üzerimize düşen tüm sorumluluğu yerine getirme konusunda azim ve gayret içerisindeyiz. Bize bu konuda desteklerinden dolayı başta Sayın Valimiz Erdal Ata ve işveren kurumlarımıza teşekkürlerimizi sunarım” dedi. 

Hatay Valisi Erdal Ata yaptığı konuşmasında ”Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli sorunlarından birisinin işsizlik olduğunu hepimiz biliyoruz. Her gün Valiliğimize başvurular geliyor. Hepsinin istekleri kalıcı bir iş bulmak. Dolayısıyla bu fuarımızda iş arayan gençlerimizi, işçi arayan yatırımcılar ile buluşturmak açısından verimli olacağını düşünüyorum. İŞKUR’dan Daire Başkanı arkadaşımızın da belirttiği gibi her yıl ortalama 750.000 kişiye iş bulunuyor ama Türkiye ortalamasına baktığımızda daha fazla olduğunu düşünüyoruz. Bugün ilimizde İŞKUR’a kayıtlı yaklaşık 70.000 işsiz var. Ama bu rakamın 50.000 olduğunu düşünüyoruz. Bu seneki hedefimiz 10.000 kişi işe yerleştirmek olsa bile yaklaşık 40.000 kişi bir dahaki seneye işsiz olarak devredecek. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte özel sektörün yapacağı yatırımların teşvik edilmesi gerekiyor. Biz devlet olarak sanayicilerimizin, yatırımcılarımızın ihtiyacı olan alanları yaratmaya çalışıyoruz. Bir taraftan da üniversitelerimizin bu alanlarda çalışacak kalifiye elemanları yetiştirmesi gerekiyor. Bugün binlerce insanımız iş ararken öbür taraftan da birçok firma kalifiye eleman bulamıyor. Bu konuda Üniversitelerin fakülteleri açarken geleceğe yönelik işlerde kalifiye eleman üretecek şekilde açması gerektiğine inanıyorum. Bugün üniversitelerde birçok bölüm kapatılmakta. Demek ki planlama yaparken bir yanlışlık yapılmış. Baktığımızda üniversite diploması elinde olan birçok işsiz gençlerimiz var. Diğer taraftan gençleri tavsiyemiz mutlaka bir değil, iki yabancı dil öğrenmeleri ve kendilerini yetiştirmeleri.  Bir işe başvurduğunuzda ne kadar farklılığınız varsa aynı kulvarda yarıştığınız arkadaşlardan o kadar önündesinizdir. Sizlerden ricamız üniversite hayatınız boyunca eğitiminizin dışında, kendinizi geliştirmeniz, sosyal etkinliklerde bulunmanız. Farklılık yaratarak farkındalıklarınızı artırmanız. Bu programın milletimize ilimize ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ÇOK GÜZEL YATIRIMLARI VAR 
Vali Ata “Programın sonunda iş adamı Recep Atakaş’a fahri doktora verilecek. Kendisi Hatay’da çalıştığım iki sene süre zarfı içerisinde tanıdığım bir sanayicimiz. Hem ülke ekonomisine çok önemli katkılarda bulunurken, hem de diğer taraftan yaptırdıkları okullarla, camilerle de hayırlı işler ile ilimize çok büyük katkıları var. Kendisine ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Tosyalı Ailesinden Fatih Tosyalı’da burada onlarda aynı şekilde ülkemiz için çok güzel yatırımlar yaparken, ilimize de büyük katkıları olan, hayırlı işler yapan ailelerimizden. Ben bu vesile ile tüm yatırımcılarımıza işadamlarımıza, ilimize yarattıkları istihdamdan dolayı hem de başta eğitim olmak üzere yaptıkları hayır işlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

ATAKAŞ, ‘ÇOK GURURLUYUM’
Açılış konuşmalarının ardından Recep Atakaş’a MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya tarafından Fahri Doktora Beratı verilerek cübbe giydirildi. Kürsüye gelen Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş; “11.’si düzenlenen İstihdam ve Kariyer günlerinin düzenlenmesinde, başta Valimiz Erdal Ata’ya ve bu konuda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Mustafa Kemal Üniversitesi tarafından bana tevdi edilen Fahri Doktora unvanından dolayı şu an çok heyecanlıyım, çok mutluyum, çok gururluyum“ şeklinde başladığı konuşmasında iş ve eğitim hayatında kazandığı tecrübeleri paylaştı.Konuşmaların ve Fahri Doktora tevdi töreni ardından Vali Ata ve protokol üyeleri hep birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Açılış konuşmalarının ardından Vali Ata ve beraberindeki protokol üyeleri 11. HİKAF dolayısıyla Hatay MKÜ Merkezi Yemekhane binasında hazırlanan işveren stantlarını gezerek yapılan başvurular hakkında sorumlulardan çeşitli bilgiler aldılar. Haber: Yılmaz AKPINAR