TOSYALI TARİH YAZIYOR!


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nde Türkiye’nin ilk ileri teknoloji ve yüksek katma değerli yassı çeliğini üreten Tosyalı Toyo Çelik A.Ş. ile Tosçelik Yassı ve Yapısal Çelik Üretim Tesisleri’nde incelemelerde bulundu. Tesisleri hayranlıkla gezen ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’nın üretim aşamaları ve çeşitliliği hakkından bilgi verdiği Bakan Zeybekçi, ”Burada bulunmak ve bu teknoloji harikası devasa tesisleri ziyaret etmekten büyük onur duydum. Çok net söylüyorum, tüm bakanlarımız, bürokratlarımız, müsteşarlarımız ve işadamlarımız mutlaka bu tesisleri ziyaret etmeli. Çünkü burada tarih yazılıyor” dedi.
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı tarafından karşılanan Bakan Zeybekçi’ye, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Belediye Başkan Vekili Abdullah Bukan, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Toprakkale Kaymakamı Mehmet Kaya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, Osmaniye OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şerif Tosyalı, Tosyalı Holding CEO’su Dr. Suhat Korkmaz, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, sanayiciler ve iş adamları eşlik etti.

GURUR KAYNAĞI
İlk olarak Osmaniye OSB’de faaliyet gösteren Tosyalı-Toyo Çelik A.Ş’de incelemelerde bulunan Bakan Zeybekçi tesisler ve üretimler hakkında bilgiler aldı. Çalışanlarla sohbet eden bakan Zeybekçi daha sonra Türkiye’nin Çelik Üretim Üssü, Osmaniye Yassı ve Yapısal Çelik Üretim Tesislerine geçti. Tesislere hayran kalan Bakan Zeybekçi’ye Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı tarafından üretim aşamaları ve çeşitliliği hakkından bilgiler verildi.
Tesis ziyaretlerinin sonrasında Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, Bakan Zeybekçi’ye holding çalışmaları, sektörde yaşanan gelişmeler ve sorunlar hakkında brifing verildi. Brifing öncesi kısa bir konuşma yapan Bakan Zeybekçi, “Burada bulunmak ve bu teknoloji harikası devasa tesisleri ziyaret etmekten büyük onur duydum. Bildiğiniz gibi sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere gösterdiği 2023 yılı hedefleri bulunmaktadır. Görüyorum ki Tosyalı Ailesi, 2023 hedeflerimizin en büyük destekçisi durumunda. Gördüğüm incelediğim tesisler ülkemiz için gurur kaynağıdır” dedi..

HERKES BU TESİSLERİ ZİYARET ETMELİ
Bakan Zeybekçi, “Çok net söylüyorum, tüm bakanlarımız, bürokratlarımız, müsteşarlarımız ve işadamlarımız mutlaka bu tesisleri ziyaret etmeli. Çünkü burada tarih yazılıyor. 500 milyar dolar ihracat hedefine Tosyalı gibi şirketlerin çoğalması ile ulaşacağız. Ben sizlere maşallah diyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Biz bakanlık olarak her zaman yanınızdayız ve olmaya devam edeceğiz” diyerek, olağanüstü gayretlerinden ötürü Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı’yı kutladı.

DÜNYADA İLK 20 ÜRETİCİDEN BİRİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise, Bakan Zeybekçi’nin ziyaretinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Tosçelik Osmaniye Yassı ve Yapısal Çelik Üretim tesisleri bundan on yıl önce 6 şubat tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmış ve bu içerisinde bulunduğumuz kompleks ülkemizin ekonomisine önemli katkılar sunmuştur. Sizin de bir kaç gün sonra yaşayacağımız kuruluş yıl dönümümüzde aramızda olmanız, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Bizler sanayiciyiz, ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak amacı ile gece gündüz çalışıyoruz. Türkiye ve Cezayir’deki yatırımlarımızla iki yıl içinde dünyada ilk 20 üreticiden biri olmayı hedefliyoruz. Sizlerinde bakanlık olarak yanımızda olmanız bize güç katıyor” dedi.

ÇALIŞANLARLA BİRLİKTE YEMEK YEDİ
Brifingin ardından Fuat Tosyalı ve konuklarla birlikte Cuma namazını, Tosçelik Sosyal Tesisleri’nde kılan Bakan Zeybekçi daha sonra öğle yemeğini çalışanlara birlikte personel yemekhanesinde yedi. Tosçelik personeli ile birlikte resim çektiren bakan Zeybekçi, başarılar diledi.