AMANOS TÜNELİ YATIRIM PROGRAMINA ALINIYOR


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da 10 binlerin katıldığı açık hava mitinginde, ilimizde yapılan devasa yatırımların toplu açılışlarını yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 14 yılda Hatay’da yapılan yatırımlara değinerek, “Bitenlerin yanında hala inşaatı devam eden projeler var. İskenderun’da 600 yataklı, Dörtyol’da 200 yataklı birer devlet hastanesi yapılıyor. Yapımı devam eden dev şehir hastanesi var. Bugüne kadar 336 kilometre bölünmüş yolu hizmete soktuk. Amanos Tüneli Projesi’yle Hatay’ı, Osmaniye ve Gaziantep tarafına bağlayarak yeni bir sanayi ve ticaret aksı oluşturmayı hedefliyoruz. zira, bu yıl içinde yatırım programına alıyoruz. Hatay 4 milyon yolcu kapasitesine sahip terminaliyle bölgemizin en önemli havalimanına sahip. Bugün de bedeli 530 milyon lira olan 114 projenin toplu açılışını yapacağız. Eserler arasında 750 yataklı Hatay Devlet Hastanesi, 150 yataklı Kırıkhan Devlet Hastanesi var. TOKİ’nin 248 konutu, çeşitli spor tesisleri, kültür merkezleri, balıkçı barınağı, atık su arıtma tesisleri var” diye konuştu.

‘YETERLİ GÖRMÜYORUM’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin Suriye’nin hava üssünü vurmasıyla ilgili olarak, “Esed rejiminin kimyasal ve konvansiyonel silahlarla işlediği savaş suçlarına karşı atılmış somut bir adım olarak bunu olumlu bulduğumuzu burada Hatay’dan ifade etmek istiyorum. Yeterli mi? Ben bunu da yeterli görmüyorum” dedi. Cumharbaşkanı Erdoğan, Hatay’daki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, İdlib ve diğer bölgedeki mazlumların ahı bir gün mutlaka o devlet terörü estirenleri yerinden edeceğini bu zamanın çok uzak olmadığına inandığını söyledi. Bu doğrultuda ABD’nin olumlu açıklamaları ve girişimleri olduğunu belirten Erdoğan, “Biz de Suriye halkının can güvenliğini hedefleyen her türlü çabaya destek vereceğimizi ifade etmiştik. Bu gece ABD’ye ait savaş gemilerinden İdlib’e yönelik saldırıların gerçekleştirildiği hava üssüne bir operasyon düzenlendi. Akdeniz’deki Amerikan savaş gemilerinden atılan tomahawk füzeleriyle Suriye’nin bu hava üssü vuruldu. Esed rejiminin kimyasal ve konvansiyonel silahlarla işlediği savaş suçlarına karşı atılmış somut bir adım olarak bunu olumlu bulduğumuzu burada Hatay’dan ifade etmek istiyorum. Yeterli mi? Ben bunu da yeterli görmüyorum. Çünkü bundan sonraki süreçte ne olacağını hep birlikte takip etmeliyiz.”

‘İDAM TALEBİNİN TESCİLİ OLACAK’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan referandum unun aynı zamanda idam talebinin tescili olacağını açıkladı. Erdoğan, “Parlamentodan geçip bana geldiği zaman ben de bunu onaylarım. Çünkü şehitlerimizin katillerini affetme yetkimiz yok. Olay bu kadar açıktır” dedi. Antakya İtfaiye Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış töreninde halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’de sistem değişikliğinin gerekli olduğunu kaydederek, bu değişikliği gerçekleştiren Güney Kore, Portekiz, Fransa gibi ülkelerin Türkiye’ye kıyasla ekonomik olarak daha hızlı büyüdüğünü kaydetti. Koalisyon dönemlerinde ülkelerin ekonomik açıdan büyüyemeyeceğine dikkat çeken Erdoğan, mevcut sistemin Türkiye’nin önünü kesmek için üretilmiş çarpık bir sistem olduğunu anlattı.

‘SEN ANLAMAZSIN BU İŞTEN’
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemde katıldığı bir televizyon programındaki görüntülerini görüntü sistemiyle mitinge katılanlara izletti. Kılıçdaroğlu’na “Sen anlamazsın bu işten. Batırdın rezil ettin” diyen Erdoğan daha sonra görüntü sistemiyle Şehir Hastanesi Kompleksi’ni vatandaşlara izletti.

‘BİZ ONLAR GİBİ YAPMAYIZ’
‘Kandil’, ‘İmralı’, FETÖ’nün yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da ‘hayır’ kampanyası yürüttüğünü kaydeden Erdoğan, “Bunlar, ‘hayır diyenlere terörist diyorlar’ diyor. Dağdaki, Kandil’deki terörist, İmralı terörist, Pensilvanya da terörist. Fakat biz burada bir uyarı yapmak durumundayız yoksa biz sandığa giden herkese bir defa hangi oyu verirse versin anlayışla karşılarız. Biz İzmir’den denize dökenlerden değiliz. Biz onlar gibi yapmayız. Biz bunlara, bu lafı edenler var ya onlara inşallah güzel bir demokrasi müzesi kuracağız ve orada bazı objelerle beraber onları tarihe emanet edeceğiz. Farkımız bu. Bu sistem ülkeye zararlı olsaydı karşı çıkan herkes destek verirdi. Bu sistemin lehte olduğu bilindiği için karşı çıkıyorlar” şeklinde konuştu.

‘GERÇEK YÜZLERİNİ GÖSTERDİLER
Bölücü terör örgütünün tüm imkanlarını seferber ederek ‘hayır’ kampanyası yürüttüğünü anlatan Erdoğan, “Bunların güdümündeki parti artık bizim alamet-i farikamız olan Rabiamız var ya; ‘Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ diyoruz ya. Bundan da rahatsız olmuşlar. Bunu reddediyorlar. Geçenlerde böyle çok farklı bir şeyle reddeden ve buna karşı çıkan bir kampanya sürdürmek istediler, İçişleri Bakanlığımız bunları toplamaya başladı. Niye? Sen buna nasıl karşı çıkarsın? Biz 80 milyon tek millet, tek bayrak değil miyiz? Bizim bayrağımızın dışında o asılan paçavraları asla kabul etmeyiz. Bu ülkenin semalarında bayrağımızdan başka asla tanımıyoruz. Milleti bölmek için her yolu kullananların faşistlikle, CHP ile yarışanların bu değerlere sahip çıkmasını elbette beklemiyorduk ama ilk defa 16 Nisan vesilesiyle gerçek yüzlerini açıkça gösterdiler” ifadelerini kullandı.

‘İDAMI ONAYLARIM’
Erdoğan, darbeci FETÖ’ye de sert bir dille tepki gösterirken, sözleri kalabalık halk tarafından ‘idam isteriz’ sloganıyla kesildi. Erdoğan bu sözlere karşı şöyle devam etti: “16 Nisan aynı zamanda bu talebimizin tescili olacaktır. Kemal Kılıçdaroğlu ne diyor? ‘Ben idama evet diyorum’ diyor. Bakalım onu da göreceğiz. 16 Nisan inşallah ‘evet’le çıkacak, ben buna inanıyorum ve parlamentoya geldiğinde Sayın Bahçeli açıkladı. ‘Biz bu teklife evet deriz’ dedi. Sayın Yıldırım’ın kanaatini de biliyorum ve bu parlamentodan geçip bana geldiği zaman ben de bunu onaylarım. Çünkü şehitlerimizin katillerini affetme yetkimiz yok. Olay bu kadar açıktır.”

‘ÜLKEMİZİN BİRLİĞİNİ BERABERLİĞİNİ DÜŞÜNÜN’
Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, “16 Nisan’da mezhebi filan hepsini bir kenara koyun, ülkemizin birliğini beraberliğini düşünün. Zira ‘Esed şu mezheptendir, ben de o mezheptenim’ diye yaklaşmayın olaylara. Sünnisi, Nusayrisi, Alevisi; lütfen bu ayrımların içine girmeyelim. Bırakalım o ayrımı Esed denilen zalim yapsın. O zalimle beraber anılmak aynen Allah göstermesin onun gibi olmaktır. 1 milyona yakın insanı bu adam katletmedi mi? Öyleyse o adam ancak lanetle anılır. Bak şu anda dünyada yanında birkaç ülkenin dışında kimse kalmıyor, kalmayacak, gereği de yapılacak.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programına, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Hatay Milletvekilleri, Hatay Valisi Erdal Ata, Tosyalı Holding YK Başkanı Fuat Tosyalı, çevre ilçelerin belediye başkanları, AK Parti İl ve ilçe teşkilatları ve on binlerce vatandaş katıldı. Haber: Yılmaz AKPINAR