SEYFİ DİNGİL, ‘BİZİM İŞİMİZ HİZMET’


İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere dün, Belediye Meclis Salonu’nda toplandı. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil Başkanlığında toplanan meclisin gündeminde 7 madde görüşüldü.
Gündem dışı yapılan konuşmalarda, AK Parti Grup Başkanvekili Abit Erol, geçtiğimiz günlerde İTSO’da yapılan Endüstri 4.0 toplantısında, dijital dönüşüme İskenderun Belediyesi’nin katkı sunmasını istedi.
MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar ise, Sarıseki’de temeli atılan binanın tamamlanarak, İSTE Meslek Yüksekokulu’na dönüştürülmesini önerdi. Yazar ayrıca, Sakarya Mahallesi’nde Kapalı Spor Salonu yanında kaba inşaatı yapılarak, atıl durumda kalan yerin Kız Yurdu’na dönüştürülmesi gerektiğini anımsattı.
Yazar son olarak, oluşturulan komisyonlarda bilgi ve belge isteyen üyelere gerekliği kolaylığın sağlanmasını istedi.
Toplantıda AK Parti Belediye Meclis Üyesi Kemal Tektaş ise sivrisinekle mücadele konusunda genç kalındığını, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin konuya ivedilikle el atması gerektiğini söyledi. Bu arada MHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz da, taziye evleri ve çocuk oyun gruplarını sordu. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ise belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler vererek, “Belediye olarak çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Sosyal anlamda olsun rutin belediye hizmetleri anlamında olsun halkımıza en iyi hizmeti vermek için gayret gösteriyoruz. Bunun yansıra belediyemizden tarafından uygulanan projelerimizde hızla devam ediyor. Çoğu projeyi İskenderun’da hayata geçirdik” dedi.

‘ASILSIZ DEDİKODULAR ŞEHRE ZARAR VERİR’
Yaşanılabilir bir kent için çalıştıklarını ifade eden Başkan Seyfi Dingil, ”Projelerimizin bir kısmı devam ediyor, bazıları bitmek üzere. Bizim işimiz hizmet. Başka bir işimiz yok. Burada belediye meclisimiz var. İskenderun’u hep birlikte geleceğe taşımalıyız. Kısır çekişmeler, asılsız dedikodular, gereksiz tartışmalar bu memlekete hep zarar vermiştir. Bunu hepimiz gördük. İleriye bakalım. Geleceğin İskenderun’u hep birlikte inşaa edelim” şeklinde konuştu.
Başkan Seyfi Dingil, Sarıseki’deki Gümrük Bölge Müdürlüğü binası ve laboratuvar için de gerekli çalışmaları başlattıklarını aktardı.
Gündem maddeleri arasında bulunan, 1. Mıntıka 1195 ve 1397 nolu parseller 05.02.1997 tarih ve 295 numaralı meclis kararıyla ivazlı(şartlı) olarak bağışlanması kabul edilmiş olup, temliki yapılmıştır. Senette yazılı şarta istinaden “Çay Mahallesi’ndeki gecekondu sahiplerine temlik edilmek” şartıyla, bağışı yapılan parseller şuan aktif olmadığı, adı geçen parsellerden oluşan parselin 1. Mıntıka 2678 ada 2 nolu parsel olduğu görülmüş olup, anılan parselden 4.711,63 m2’lik alanın 10.10.1996 tarih ve 3028 sayılı encümen kararında gösterilen isimler adına (Çay Mahallesindeki gecekondu sahiplerine) devredilmesi (temlik edilmesi) yönünde karar alınması ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi gündemden çekildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR