İNCE, ‘SURİYELİ SAHİLDE, FAKİRİN ÇOCUĞU EL BAB’TA!’


Hatay’da son mitingini İskenderun’da Atatürk Anıt Alanı’nda yapan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, “Fakirin çocuğu Elbab’da şehit oluyor, 500 bin Suriyeli savaşacağına sahilde fink atıyor” dedi. Atatürk Anıt Alanı’nı ellerde Türk bayrakları ve Hayır yazılı dövizler bulunan İskenderunlu kalabalığı, CHP’li Muharrem İnce gelinceye kadar, yerel sanatçı Fuat İnan şarkılarla coşturdu.
Partisinin Hatay Milletvekilleri il ve ilçe teşkilat başkanlarının da yanında hazır bulunduğu miting otobüsünden seslenen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce “Eğer terör örgütü Türkiye’de bir propaganda yapıyorsa, siyasi çalışma yapıyorsa devletin görevi o terör örgütünü yakalamaktır. Peki sen açılımdan ortağın olan PKK’yı yönetimden ortağın olan FETÖ’yü demek ki yakalamıyorsun. Sen nasıl bir devletsin ki, sen nasıl bir hükümetsin ki terör örgütü propaganda yapıyor sende buna göz yumuyorsun” diye konuştu.

‘YOK BÖYLE YAĞMA’
CHP Milletvekili İnce, 18 maddelik bir Anayasa değişikliğinin hiçbir maddesinin ekonomiden, terörle mücadeleden bahsetmediğine dikkat çekerek, “Hiç bir maddesinde gençlerin eğitiminde, sağlıktan bahsetmiyor. Eğer bu millet buna evet derse zenginlerin çocukları 18 yaşında milletvekili olacak, fakirlerin çocukları da 20 yaşında Elbab’da şehit olacak. Anayasa mahkemesinin 15 üyesinin on ikisini Cumhurbaşkanı atayacak, HYSK’nın 6 tanesini Cumhurbaşkanı olarak atayacak, geri kalanını parti başkanı olarak atayacak. Yani devletin başı, yargının başı, yürütmenin başı, milletin başı, ordunu başı her şeyin başı böyle bir şey olabilir mi? Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nun adı değişiyor. Yüksek yazıyor ya yükseği kaldırmış ondan yüksek kimse olamaz. Yüksek sözüne bile dayanamıyor. Birde ne yazıyor biliyor musunuz? Cumhurbaşkanı meclise mesaj verir diyor. Bilgi verir derse küçülmüş oluyor. Mesaj verir derse üst perdeden bakıyor. Mesaj verir yerine aslında ayar verir diye yazacaklarmış da ayıp olur diye yazmamışlar” şeklinde konuştu.

ÜLKÜCÜLERE ALKIŞ
Konuşması sırasında kendisine seslenen bir kişiye Muharrem İnce şöyle seslendi: “Ülkücü bir arkadaşımız bende buradayım dedi birde ona şunu söyleyeyim. Bu parti meselesi değil. Ülkücüler hayır veriyor bunu görüyorum. Sadet Partililer hayır veriyor bunu görüyorum. Doğruyol Partililer hayır veriyor, bunu görüyorum. Ama parti yönetimine rağmen dik duran, gençliğim de kavga ettiğim ülkücüleri kutluyorum, onlara alkış istiyorum.”

‘500 BİN SAVAŞACAK SURİYELİ GENÇ VAR’
Hükümetin dış politikasına değinen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, şöyle konuştu: “Suriye ile kavga etti. 4 milyon Suriyeliye 30 milyar dolar para harcadık. Bedelini biz ödüyoruz! Bizim çocuklarımız orda şehit oluyor, onlar burada sahilde fink atıyor. 500 bin savaşacak yaşta Suriyeli var. Onlar burada sahillerde cirit atıyor. Benim memleketimin fukara evlatları Elbab’da şehit oluyor, yok böyle yağma!”

‘AÇIK OY KULLANAN VEKİLLER, FETÖ’CÜDÜR’
Cumhurbaşkanına da bir mesaj göndermek istediğini vurgulayan Muharrem İnce, “Yurt dışındaki gurbetçilerimize üç çocuk diyordum, beş çocuk yapın dedi. Sayın Cumhurbaşkanı; Suriyeliler on beş yapıyor, arttırman lazım sen de. Arttırman lazım, bir değişiklik yapman lazım, gerçi o açığı onlar kapatıyor zaten” dedi. Mecliste oy kullanırken milletvekili Mevlut Dudu, Birol Erdem ve kendisinin gizli oy verdiğini sözlerine ekleyen Muharrem İnce “Bizim oyumuzdan şüpheniz var mı sizin? Gittik oyumuzu gizli verdik, kimseye yaranma gibi derdimiz yok. Anayasa iç tüzük, oylamaya ‘gizli’ diyor. Bizde gizli yaptık. Peki, FETO’cü general var mı? Var. FETO’cü hakim var mı? Var. FETO’cü savcı var mı? Var. Ne tesadüf FETO’cü milletvekili yok! Bak ben İskenderun’dan haykırıyorum: ‘Ey Cumhuriyet Savcıları, açık oy kullanan milletvekillerinin hepsi FETÖ’cüdür” şeklinde konuştu.

’1 OY NE KADAR ÖNEMLİ YALOVA’DA GÖRDÜK’
Geçtiğimiz seçimlerde Yalova’da 1 oyun ne kadar önemli olduğunu gördüklerini belirterek 16 Nisan’da herkesi sandıklara gitmeye davet eden Muharrem İnce, “Seçim günü, ‘Benim kızım doğum yaptı yanında olmam lazım, oğlanın tayini çıktı, ben hastayım, zeytinlerin dibini bellemem lazım, şunu bunu yapmam lazım’ yok. Bir oyla ne olacağını Yalova seçimlerinde gördünüz mü? Hatırlıyor musunuz orada oy için 48 saat sandalyede oturduğumu, demek ki bir oy memleketin kaderini değiştirebilir” dedi. Muharrem İnce’nin Hatay’daki etkinliğine; CHP Hatay Milletvekilleri Birol Ertem, Hilmi Yarayıcı, Mevlüt Dudu, CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, İlçe başkanı Yusuf Mansuroğlu ile binlerce partili katıldı.
Haber/Foto: Cuma KESEROĞLU