MECLİS YOĞUN MESAİDE!


İskenderun Belediyesi’nin 2017 Ocak ayı ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in başkanlık ettiği oturumda gündem dışı Down Cafe’nin işletilmesi, sanayi-otoban yolu, şehit ve gazi ailelerine araç tahsisi ile ilgili konular görüşüldü. İskenderun Belediye Meclisi 2017 yılının ilk oturumunu gerçekleştirdi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in başkanlık ettiği oturumda 12 madde görüşülüp karara bağlanırken, belediyenin engelli vatandaşlarımız için yaptırdığı Down Cafe gündem dışı konuşmaların başında geldi. İskenderun Belediye Meclisi’nin 2017 yılı Ocak ayı ilk toplantısı geniş katılımla gerçekleştirildi. 12 maddelik oturum öncesi, gündem dışı konuşmalar yapıldı. İlk olarak her partinin grup başkanvekilleri son zamanlarda hain terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılar kınandı, teröre lanet yağdırıldı. Patlamada ölen şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

‘ENGELLİLERİMİZİN HER TÜRLÜ HAKKINI GÖZETİYORUZ’
Akabinde gündem dışı konuşmalar ile meclis üyeleri söz aldı. Bunların başında İskenderun Belediyesi’nin engellilerimiz için yaptırmış olduğu Down Cafe’nin işletmesi ile ilgili konular görüşüldü. MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar, bu noktada söz alarak, Down Cafe’nin belediye bünyesinde işletilip faaliyet göstermesini, kiralama yöntemine gidilmemesini dile getirdi. Belediye olarak Engelli Hizmet Birimi’nin kurulduğunu, cafenin buraya devredilmesini isteyen Yazar, konunun takipçisi olacaklarını ifade etti. Bunun üzerine konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, konu ile ilgili çok hassas davrandıklarını, engellilerimizin her türlü hakkını gözeteceklerini savundu. İş adamı Cemil Kirmit’in sahilde Bedensel Engelliler için yer yaptığını ifade eden Başkan Seyfi Dingil, engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması için çaba sarf eden herkese teşekkür etti.
MHP İskenderun Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz da yine Down Cafe’nin belediye bünyesinde faaliyet göstermesi gerektiğini savunduklarını hatırlattı. Yavuz ayrıca, İskenderun Belediyesi’nin Turizm Bürosu olarak belediye otoparkı içine tahsis ettiği yer ile ilgili DOĞAKA’dan belediye’nin 3 proje karşılığı ödenek alındığını iddia etti. Söz konusu yerin Turizm Bürosu için yanlış olduğunu savunun Yavuz, kentin daha aktif bir noktasında büronun kurulmasının daha doğru olacağını savundu. Başkan Seyfi Dingil ise, “Turizm Bürosu için biz, Pac Meydanı’nı önerdik. Bu yıl bahar aylarında burada battı çıktı yapılacağından ofisin görülmeyeceğini söylediler. Bizde burayı gösterdik. Bu konuda ödeneği Kültür Bakanlığı yapıyor. Biz DOĞAKA’dan para almadık” diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından 12 maddelik gündem, görüşülüp karara bağlandı.

‘İSTE’NİN BÖYLE BİR TALEBİ YOK’
Bu arada İskenderun Teknik Üniversitesi’nin Meydan Mahallesi’nde 39 dönüm araziye talip oldukları sorusu üzerine bir açıklama yapan Başkan Seyfi Dingil, “Bize İSTE’den böyle bir talep gelmedi. Belki sınırları içinde kalan evlerle ilgili bir çalışma başlatmış olabilirler” dedi. MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar da, “İSTE sınırları içinde kalan 15-20 hane için çalışma yapıyor. Bİzler bu konuda çözüm üretebilir miyiz?” diye sordu.

‘ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI İÇİN ARAÇ’
MHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz’un, belediyenin Emniyet Müdürlüğü’nü hibe edilmek üzere alınması planlanan iki adet motorsiklet için teşekkür ederek, “Şehit ve Gazi Ailelerimiz için de bir araç tahsis edelim. Bu araçtan hasta yakınları da faydalansın” önerisi için, Başkan Seyfi Dingil, “Hemen bu konuda çalışma başlatalım. Bir araç tahsis edelim” dedi.

SANAYİ-OTOBAN YOLU
Başkan Seyfi Dingil ayrıca, Sanayi-Otoban yolunun açılması için sorulan soru üzerine, “Otoban ile ilgili izin alamıyoruz. Ancak o bölgede 4 bin konutluk TOKİ yapılıyor. Bu vesileyle TOKİ elimizi güçlendirir. Oradaki yeni yerleşim birimi ile sanayi-otoban arasında bir yol açılabilir. Burası için pay ayırmamızda bir sakınca olmaz” dedi. Bu arada Denetim Komisyonu’nda Kemal Tekbaş, Ahmet Sarı ve Reşat Çağlar görevlendirildi. Haber: Yılmaz Akpınar/Mustafa Topal