HAYIRSEVER’DEN EĞİTİME DESTEK!

egitim-destek1
Hayırsever Eczacı Maruf Cilli tarafından, Samandağ ilçesi Tekebaşı mahallesine yaptırılacak olan 24 derslikli okulun protokolü imzalandı. Valilikte düzenlene imza töreninde konuşan Hatay Valisi Erdal Ata, görev yaptığı her yerde eğitim konusunda özel olarak çalışmalar yaptığını belirtti. Vali Ata, “Devlet olarak bütçeden en fazla pay eğitime ayrılmış olmasına rağmen genç bir nüfusumuzun olması, öğrenci sayımızın fazla olması sebebiyle illerimizde okul ve derslik ihtiyaçlarının tam olarak karşılanamadığı, hayırseverlerimizin desteğine ihtiyacımız olduğunu biliyoruz. Görev yaptığımız her yerde de bu konuda özel olarak çalışmalar yaptık. Önümüzdeki süreçte ilimizdeki eğitim yatırımlarına sizler gibi hayırseverlerimizin desteğini sağlamak amacıyla hayırsever sanayicilerimizi, iş adamlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı bir araya getirip bu gibi çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Ben eğitime yaptığını katkılardan dolayı tüm ailenin fertlerine teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki sizin yaptırdığınız okulda yüzlerce gencimiz mezun olacak, mezun olduktan sonra da vatana millete hayırlı fertler olacaklardır” şeklinde konuştu.

‘HAYIRSEVERLERİN KATKILARINI BEKLİYORUZ’
Hatay’daki maddi durumu iyi olan hayırseverlerimize, sanayicilerimize ve iş adamlarımıza bir mesajı olduğunu dile getiren Vali Ata, “Maruf Bey bir eczacı olarak kazandığı ve bu zamana kadar biriktirdiği paralardan bir okul yaptırıyor ve daha önce de aile olarak 2 tane yaptırmışlar. İnanıyorum ki Maruf Bey gibi okul yaptırabilecek durumda olan hayırseverler vardır. Onların da katkılarını beklediğimizi belirtmek istiyorum” dedi.

‘ÇOCUKLARIMIZ ÜLKEMİZİN GELECEĞİDİR’
Hayırsever Maruf Cilli ise kaymakamın okul yaptırma konusundaki tekliflerinden ve bu konudaki desteklerinden dolayı öncelikle teşekkür ettiğini belirterek, “Gençlerimiz ve çocuklarımız ülkemizin geleceğidir. 1900’lü yıllarda babam ve amcalarım Lübnan ve Fransa gibi ülkelerde lise ve üniversite eğitimi görmüşlerdi. Ailem eğitimin önemini bilen ve hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen insanlardır. Bende de doğduğum ve gönül bağımın olduğu Tekebaşı Mahallesi’nde maddi olanaklarım elverdiği zaman mutlaka okul yaptırma düşüncesi vardı. Son yıllarda Tekebaşı ve çevre mahallelerdeki çocuklarımızın ve gençlerimizin TEOG sonucunda Antakya ve İskenderun’daki liselere gidemeyenlerin okulu bırakmak zorunda kalmaları beni derinden üzüyordu” dedi.
Hayalinin Tekebaşı ve çevre mahallerdeki bütün gençlerimizin lise ve üniversite okuyabilmeleri olduğunu belirten Cilli, gençlerimizin yapılacak lisede eğitim görmeleri ve başarılı olmalarının kendileri için gurur kaynağı olacağını söyledi.
Atılan imzaların sonunda Vali Ata, günün anısına Hayırsever Maruf Cilli’ye kalem hediye etti ve plaket verdi. Protokole Samandağ Kaymakamı Cahit Çelik ve İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan da katıldı. Haber/Foto: Hatay Valiliği