TÜRK METAL, ‘HASTALIKTA VE SAĞLIKTA’ ÇALIŞMA ARKADAŞLARININ YANINDA!

Türk Metal Sendikası ile Yazıcı Demir Çelik A.Ş. arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin kazanımı olan ‘Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’ yürürlüğe girdi.

Pandemi döneminde Türk Metal Sendikası’na üye Yazıcı Demir Çelik’teki TİS kapsamında yer alan 2500 çalışan için Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sağlanıyor.

Kovid-19 tedavilerinin de sigorta kapsamına dahil edildiğini hatırlatan Türk Metal Sendikası İskenderun Şube Başkanı ve Türk İş Hatay Temsilcisi Çakır Varan, hiçbir şeyin insan hayatından, insan sağlığından daha değerli olmadığını aktararak, “Değişmesi asla söz konusu olmayan bu anlayışımızla ‘Hastalıkta ve sağlıkta çalışma arkadaşlarımızın yanındayız’ dedi.

HAYIRLI OLSUN!
Başkan Varan, “Çalışanların refahını artıran projelerle hem onların hem ailelerinin hayatına dokunmayı önemsiyoruz. Toplu iş sözleşmesi kapsamındaki çalışanlara Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sağlayan sendikamız, çalışan üye kardeşlerimize emeğinin hakkını veriyor. Üyelerinin sağlığını, yaşamını kolaylaştırmak adına büyük gayret sarfeden öncelikle sayın genel başkanımız Pevrul Kavlak Bey’e, Genel Başkan yardımcımız Halil Erdal Bey’e ve Yazıcı Demirçelik İşverenine, üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Bütün Yazıcı çalışanlarına hayırlı olsun” dedi.

POLİÇENİN KAPSAMI 
Verilen bilgiye göre, çalışanlar, sağlık sigortası poliçesi öncesinde var olan mevcut hastalıkları için de sağlık sigortasından faydalanarak tedavi olabiliyor. Bekleme süresi olmadan hemen kullanılabiliyor. Doktor muayenesi ve tetkik işlemleri gibi ayakta tedavi gerektiren işlemlerde yılda 8 kez kullanım imkanı sunuyor. Poliçe kapsamında 30 seans fizik tedavi hakkı bulunuyor. Ameliyat gibi yatarak tedavi gerektiren işlemlerde ise limitsiz kullanım sunuyor. Kovid-19 tedavileri de sigorta kapsamına dahil edildi.
Haber: Yılmaz AKPINAR