ÇİFTÇİLERE ‘TARSİM’ GÜVENCESİ

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, limon, portakal, mandalina, altıntop ve üzüm gibi tarım ürünlerinin “Sıcak Hava Zararı Riski” nedeniyle uğradığı zararın tarım sigortası kapsamına alınmasına dair Cumhurbaşkanlığı kararının yürürlüğe girdiğini duyurdu.

Aşırı sıcak hava nedeniyle Hatay’da da en fazla etkilenen narenciye üreticileri de dahil olmak üzere çiftçilere desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye teşekkür eden Milletvekili Özel, müjdeyi “Çiftçilerimize hayırlı olsun” diyerek duyurdu.

Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) tarafından 2021’de kapsama alınacak riskler, ürünler ve bölgeler ile prim desteği oranları Resmi Gazete’de yayımlandı.
Meyve ağaçları, çay, asmaların kendileri ile fidanlarında ve süs bitkisi fidanlarında paket halinde, dolu, fırtına, hortum, yangın, heyelan, deprem, taşıt çarpması, kar ağırlığı, sel ve su baskını riskleri ile yaban domuzunun sadece fidanlara verdiği zararlar, TARSİM tarafından teminata dahil edilecek. Kayıtlı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için ölüm riski ve ek olarak isteğe bağlı olmak üzere hırsızlığa karşı teminat altına alınacak.
HABER MERKEZİ