KARNE SEVİNCİ


İskenderun’da 2018-2019 eğitim ve öğretim dönemi sona erdi. Karnelerini alan çocuklar mutluluklarını aileleri ile paylaşırken, çocuklara tatil nedeniyle ‘bol bol kitap okuyun’ tavsiyesi geldi.
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile birlikte, Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu ve Ortaokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

BAŞKAN TOSYALI’DAN KİTAP HEDİYESİ
Çocuklara karnelerini veren Başkan Fatih Tosyalı, eğitim öğretim yılını başarı ile tamamlayan tüm öğrencileri kutladı. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Belediyecilik sadece alt ya da üst yapı hizmetleri veren bir kurum değildir. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Öğrencilerimiz karnelerini aldılar ve yaz tatiline girdiler. Bizlerde öğrencilerimize karne hediyesi olarak içerisinde kitap bulunan eğitici ve öğretici kırtasiye materyalleri hediye ettik” şeklinde konuştu.
Öğrencilere yaz tatilinde kitap okumaları konusunda tavsiyelerde bulunan Başkan Fatih Tosyalı, “Sene boyunca büyük gayretlerle eğitim dönemini tamamlayan ve geleceğimiz olan öğrencilerimizi ufakta olsa bir hediyeyle sevindirmek istedik. Tüm çocuklarımıza ve eğitimcilerimize iyi tatiller diliyorum” diye konuştu.

‘YOLUNUZ AÇIK OLSUN’
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ise, “Bütün bir yılın yorgunluğunu tatillerde atmak en büyük hakkınızdır. Ancak unutmayınız ki dinlenmek sadece boşa vakit geçirmek demek değildir. Mutlaka bir tatil programı hazırlamalı, ders çalışmayı ihmal etmemeli, konu tekrarı yapmalı, yeni konulara çalışmalı ve bol bol kitap okumalısınız. Bunların yanında, tatil programına, sevilen ve zararsız televizyon programlarını izlemeyi, arkadaşlarınızla bir araya gelip ortak aktiviteler yapmayı, hobilerinize daha çok zaman ayırmayı da eklemelisiniz, ancak; tüm bunları yaparken ölçülü davranmak gerektiğini unutmayınız, notları pek iyi olmayan öğrencilerimiz, sizler tatille birlikte, sıkı bir çalışma programı yapmalı ve öğretmeninize danışarak eksik olduğunuz konular hakkında yönlendirme istemelisiniz. 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonu itibari ile İlkokulu bitirip, ortaokula devam edecek ve ortaokulu tamamlayıp ortaöğretim okullarına yani bir üst kademedeki eğitim kurumlarına devam edecek öğrencilerimiz ile ortaöğretimini tamamlamış olup 2019-YKS sınavına girecek ve Üniversiteye devam edecek öğrencilerimize yolunuz açık olsun diyor, hayat boyu başarılar diliyorum” dedi.

Okul idarecileri ve öğrenciler ise eğitime desteklerinden dolayı, Kaymakam Yönden ve Başkan Fatih Tosyalı’ya teşekkür ettiler. Haber: Yılmaz AKPINAR