AŞIK SEFAİ GÖNÜLLERE DOKUNDU


İskenderun Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerinde Aşık Sefai rüzgarı esti. Mübarek Ramazan-ı Şerifin manevî ikliminde İskenderun halkıyla buluşan Aşık Sefai seslendirdiği eserlerle gönüllere dokundu.

İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı’nın girişimleriyle organize edilen Ramazan Etkinlikleri kapsamında; Atatürk Anıt Alanında icra edilen konser etkinliğine davet edilen usta sanatçı Aşık Sefai birbirinden güzel eserlerini saz eşliğinde seslendirerek İskenderun halkına güzel bir akşam yaşattı.

Türk İslam ülküsünü eserlerinde işleyen Aşık Sefai, sohbetlerinde ise sıkça Hz. Mevlana’nın mesnevisinden örnekler vererek, manevi duygularımızın pekişmesine vesile oldu. İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinlik, büyük ilgi gördü.

‘ETKİNLİKLERİMİZ SÜRECEK’
Düzenlenen konser öncesinde bir açıklama yapan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Belediye olarak sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ediyoruz. Bu çerçevede kültür ve sosyal işler müdürlüğümüz tarafından ramazan ayı içerisinde bir takım etkinlikler düzenledi. Sosyal ve kültürel anlamda faaliyetlerimize devam edeceğiz. Âşık Sefai’yi İskenderun’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” dedi.
Konuşmalar yapılmasından sahneye çıkan Âşık Sefai, söylediği şiir ve türkülere dinleyenlerin güzel vakit geçirmelerini sağladı. Konser bitiminde Başkan Fatih Tosyalı Âşık Sefai’ ye çiçek takdim etti.

Başkan Tosyalı ’ya kendisini İskenderunlarla buluşturduğu için teşekkür eden sanatçı Âşık Sefai ise çalışmalarında Başkan Tosyalı‘ya başarılar diledi.
Haber: Yılmaz AKPINAR