İSTE’DE ‘CUMHURİYET’ COŞKUSU


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Deniz Üst Komutanlığı ve Özel Yükseliş Kolejinin ortaklaşa organize ettiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni, İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı’nda protokolün ve vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti. Yenilenen yüzüyle koltuklarının tamamı dolan İskenderun Teknik Üniversitesi Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Atatürk Konser Salonu’nda birçok vatandaş programı ayakta izledi. Salonu hınca hınç dolduran İskenderunlular, coşkuları ile “Cumhuriyeti korumak ve yüceltmek bizim görevimiz” mesajını güçlü bir şekilde verdi.Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Deniz Üs Komutanı Kur. Albay Aykar Tekin, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Yükseliş Koleji Kurucusu Nuri Üysen, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, öğretim elemanları, öğrenciler ile diğer protokolün yoğun katılım gösterdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni, kapsamlı içeriği ile izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

‘ATA’MIZIN GÖSTERDİĞİ YOLDA DURMADAN YÜRÜYORUZ’
Törenin açılış konuşmasını yapan İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: “Bu programı birlikte organize ettiğimiz değerli paydaşlarımız; Deniz Üst Komutanlığı’na ve Yükseliş Koleji’ne destekleri için teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun ve daim olsun. Bize bu cumhuriyeti armağan eden, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun yol arkadaşlarına minnettarız, onları rahmetle anıyoruz. Cumhuriyetimizin kıymetini bilen ve hakkını verenlerden olmamız lazım. Atatürk, bizlere hedefi çok net göstermiş ve hedefe ulaşmak için ne yapılması gerektiğini işaret etmiştir; bilimin, her işte rehber edinilmesini isteyen bir lider olmuştur. Biz, İskenderun Teknik Üniversitesi olarak Ata’mızın gösterdiği yolda durmadan yürüyor, Cumhuriyetimizin yücelmesi ve yükselmesi için, bilimin ışığı altında yürüyen, ülkesini seven, üretken ve yenilikçi gençler yetiştirmeye gayret ediyoruz” dedi.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Yoğun duygusal bir ortamda gerçekleşen 29 Ekim Kutlama Töreni’nde, Mustafa Kemal Atatürk’ün meclis konuşması canlandırmasında kendi sesinin verilmesiyle salonda duygu yoğunluğu zirveye ulaştı. Okunan şiir, canlandırma, gösteriler ve İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı öğretim görevlilerinin hazırladığı “müzik dinletisi”, katılımcıları Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarına doğru yolculuğa çıkardı. Atatürk’e benzerliği ile dikkat çeken oyuncu Serdar Görel’in başarılı performansı salondan büyük alkış aldı. Topluca söylenen Onuncu Yıl Marşı’nın ardından, Program hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi. Bu arada, İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı girişinde Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehter ve Bando Takımlarının gerçekleştirdiği performanslar, seyircilere büyük coşku yaşattı. Haber: Yılmaz AKPINAR