YER GÖK BAYRAK!

Yurt genelinde çeşitli etkinliklerin sürdüğü Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü kuruluş nedeniyle İskenderun’da Ata’nın manevi huzuruna saygı çelengi sunuldu.

İskenderun Atatürk Bulvarında, 29 Ekim Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni bu yıl, 5 Temmuz parkında bulunan Fransız Mezalim Anıt alanında tertip edildi.

Kaymakamlık önünde toplanan protokol, askeri ve sivil erkan, öğrenciler, siyasiler, STK temsilcileri ile vatandaşlardan oluşan kalabalık, törenin yapılacağı alanına kadar sahil bandında yürüdü.
Anıt önünde gerçekleştirilen Çelenk Sunma Töreni kapsamında; İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı tarafından Ata’nın manevi huzuruna saygı çelengi sunuldu.

Çelenk sunumunun akabinde, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kutsal vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti için canını feda ederek şehadete intikal eden tüm aziz şehitlerimiz anısına bir dakika saygı duruşu yapılarak, İstiklal Marşımızın eşliğinde şanlı bayrağımız göndere çekildi.

Daha sonra öğrenciler tarafından ‘Cumhuriyet’ konulu bir konuşma yapıldı ve ‘Mustafa Kemal’ isimli şiir okundu. Törene, AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara katıldı.