‘İSKENDERUN SENİ SEVDİ!’


30 yıllık mülki idare amirliği mesleğinde bulunan ve son olarak yaklaşık 4 yıl görev ifa ettiği İskenderun Kaymakamlığı’nda devlet tecrübesi, vizyoner kişiliği ve İnsan odaklı hizmet anlayışıyla halkın gönlünde taht kuran Kaymakam Özyiğit’in onuruna veda yemeği düzenlendi.İskenderun Ramada Otel’de yoğun bir katılımla gerçekleşen veda yemeğine; Hatay Valisi Erdal Ata başta olmak üzere, İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit ve eşi Selda Özyiğit, İskenderun 39’uncu Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Deniz Üs Komutanı Deniz Kurmay Albay Aykar Tekin, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof.Dr.Türkay Dereli, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, İlçe Kaymakamları, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Kıdemli Binbaşı Çağın Taşkın, İlçe Emniyet Müdürü Zeki Balcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferit Gül, MÜSİAD Hatay Şube ve İskenderun OSB Başkanı Fatih Tosyalı, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, İSSİAD Başkanı Recep Atakaş, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İlçe Müdürleri, İşadamları, Siyasi Parti İlçe Teşkilatı Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Kaymakamlık Personeli, yerel basın ile çok sayıda davetli katıldı.

‘AKTİF VE BAŞARILIYDI’
Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı ve Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş ile İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil tarafından Kaymakam Özyiğit’e hitaben yapılan konuşmalarda; Dörtyol Kaymakamlığında 3 yıl, İskenderun Kaymakamlığında yaklaşık 4 yıl olmak üzere Hatay İlinde yaklaşık 7 yıldır görev yapan Kaymakam Özyiğit’in görevinde aktif ve başarılı olduğu kadar çevresiyle de uyumlu bir kişiliğinin olduğuna değinilerek, tam bir görev adamı olmasının yanı sıra dost canlısı bir insan olduğu da dile getirildi.

‘BİZLERE HEP YARDIMCI OLDU’
İlçe Kaymakamları adına duygu ve düşüncelerini ifade etmek üzere kürsüye davet edilen Payas Kaymakamı Hakan Kılınçkaya; “Saygıdeğer meslek ağabeyimiz Hasan Özyiğit’in emekliye ayrılması münasebetiyle veda yemeğinin tertip edildiğini belirterek, meslek büyüğümüz Hasan Özyiğit yapıcı ve uyumlu yaklaşımıyla bizlere örnek teşkil eden bir meslektaşımızdır. Görevde bulunduğu süre içerisinde bizlere yardımcı olmuş ve yapıcı çalışmalarda bulunmuştur. Emekli olmak suretiyle mülki idare mesleğinden ayrılmasını üzüntüyle karşıladık ama yaşamını İskenderun’da devam ettirmesi kararından dolayı da mutlu olduk. Emekliliğinin kendisine ve tüm ailesine hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

‘İSRAFI ÖNLEDİK, VERİMLİLİĞİ ARTIRDIK’
Kaymakam Özyiğit ise yaptığı konuşmasında; “30 yıllık mülki idare amirliği mesleğimde ve son olarak yaklaşık 4 yıldır görev yaptığım İskenderun’da tüm iş ve hizmetlerimizi hak, hakkaniyet ve adalet prensiplerine uygun olarak yerine getirmeye, hiç kimsenin kalbini kırmadan ve ötekileştirmeden herkese Devletimizin şefkatini ve hoşgörüsünü göstererek, kişilerin menfaatinden ziyade kamu yararını ön planda tutarak, israfı önleyerek ve verimliliği artırarak mülki idare amirliği görevimi icra etmeye azami gayret gösterdim. Barış ve hoşgörü kenti İskenderun’da geçirmiş olduğum 4 yıl boyunca acı, tatlı pek çok hatıralarımız da olmuştur. Göreve başladığım ilk günden itibaren kadirşinas İskenderun halkının sıcak, içten ve samimi duygularını en derinden hissettiğimi ifade etmek istiyorum. İskenderun’da görev yapmanın bir ayrıcalık olduğu bilinciyle çalışma arkadaşlarımla birlikte, mesai kavramı gözetmeksizin vatandaşlarımıza canı gönülden hizmet etmeye çalıştım. İlçemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına dönük; gerek kamu, gerek özel sektör ve gerekse sivil toplum kuruluşları tarafından gerçekleştirilecek yatırım ve hizmetlerin artırılması için yoğun bir mesai harcadım. Bu güzide şehirde görev yapmanın haklı gururunu, sevincini ve mutluluğunu daima yüreğimde hissedeceğim inancıyla arz-ı veda ederken, bugüne kadar tarafıma tevdi edilen bu ulvi görevlerden dolayı, Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Başbakanımıza, İçişleri Bakanımıza, Valilerime ve tüm Devlet büyüklerime sonsuz teşekkür ediyor, görevim süresince desteklerini esirgemeyen tüm meslektaşlarıma ve hizmet paydaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyor, değerli halkımızın bana gösterdiği saygı ve hüsnü kabulden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca 26 yıldır Anadolu’nun çeşitli yerlerinde bulunduğum görev süresince sabır ve metanetle varlığını daima yanımda hissettiğim çok kıymetli eşim ve oğluma da teşekkür ediyorum” dedi.

‘ÖRNEK BİR KAYMAKAMIMIZDIR’
Duygu ve düşüncelerini paylaşmak üzere kürsüye davet edilen Hatay Valisi Erdal Ata ise; “Kaymakam Hasan Özyiğit ile yaklaşık 8-9 aydır birlikte çalışıyoruz. Gerçekten kendisi ile birlikte çalışmaktan büyük bir sevinç ve kıvanç yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Mülki idare mesleğini en iyi şekilde icra eden ve meslektaşlarına örnek olan bir kaymakamımızdır. Emekliye ayrılarak mülki idare amirliği mesleğini noktalıyor fakat yaşamını İskenderun’da avukatlık mesleğini icra etmek suretiyle devam ettirecek olması bizlerden ayrı kalmayacağının göstergesidir. Kendisine yeni yaşamında kolaylıklar ve başarılar temenni ediyorum” diye konuştu.Yapılan konuşmalarından ardından Kaymakam Özyiğit ve eşi Selda Özyiğit kürsüye davet edilerek günün anısına hediye ve plaket takdimi yapıldı.Duygu dolu anların yaşandığı bu özel gecenin sonunda Kaymakam Özyiğit ve eşi hanımefendi Selda Özyiğit, davetlileri tek tek uğurlayarak teşriflerinden ve teveccühlerinden dolayı teşekkür etti. Haber: Yılmaz AKPINAR