GÜZEL ŞEYLER OLUYOR!


Türk çelik sektörünün üretime ve yatırıma dayalı hizmetleri karşısında gururlanıyoruz. Hemen her gün yeni bir yatırım haberiyle mutlu oluyoruz.
Veriler olumlu.. Türk çelik sektörü, Nisan ayında en yüksek ihracat artışını yakaladı, son 11 yılın ihracat rekorunu kırdı. Türkiye’nin işte böyle güzel haberlere ihtiyacı var!
Dünya’daki acımasız rekabet koşullarına rağmen, başarı çok büyük!
Daha hızlı büyüyebiliriz!
Ama bunun için bu şirketlerin dünyadaki rakiplerine göre çok daha fazla olan yüklerini azaltmamız gerekiyor. İşte o zaman nasıl koştuklarını göreceğiz!
Bu arada, İstanbul’daki Savunma Sanayi Fuarı’nda yeni gelişmeleri izliyoruz.
Savunma sanayimizin ihracatı bugün 6 milyar doları aşmış durumda..
Yerli ve milli imkanlar seferber ediliyor. Milli Uzay Ajansı kurulma aşamasında! Yerli haberleşme uydusunu yerli kaynaklarla yapmak için çalışmalar başladı. Bölgesel uçak projesi, havuzlu çıkarma gibi projeler devam ediyor.
Milli taarruz helikopterimiz ‘Atak’, ilk kez görücüye çıktı. Gece görüşü olan ve bakılan yöne doğru silahı yönlendiren ASELSAN üretimi olan özel kaskın varlığını işittik. Bu daha başlangıç!
HÜRKUŞ hava aracı, Milli Ana Muhabere Tankı ‘ALTAY’ ilk kez sergilendi.
Türk mühendisler tarafından asimetrik harp, terörle mücadele ve güvenlik operasyonları için geliştirilen dronları ALPAGU, KARGU ve keşif dronu TOGAN’ın 2017 içerisinde göreve hazır hale gelmesi planlanıyor.
Bunlara kamikaze dron diyorlar!
Ayrıca Türkiye’nin ilk mikro gözlem uydusu LAGARİ’yi de tanımış olduk!
Bu arada muharebe aracı HIZIR’ın da kullanılmasıyla Türk savunma sanayi ilk hibrit zırhlı aracına kavuştu.
Daha sırada KHAN var, Nefer zırh sistemleri de var.
Türkiye’nin terörle mücadelede ki kararlılığı, teknolojik yeniliklerle destekleniyor.
Ülkemizi, bölgede güçlü kılan en önemli sebeplerin başında çalışma gayretimiz, kararlılığımız ve azmimiz yatıyor..
Türk mühendislerimiz çalışıyor..
Onlarla ne kadar gurur duysak azdır!
Türk çelik sektörünün, ‘katma değeri yüksek’ yatırımlara yönelmesi, Dünya ile rekabet olanağımızı güçlendiriyor. Türkiye’yi diri ve heyecanlı tutuyor!
Henüz daha dün Dünya’da büyük yankı uyandıran ‘dev’ bir işbirliğine tanıklık ettik.
Tosyalı Holding, Amerikalı şirket Harsco ile demir çelik fabrikalarında atıl olarak depolanan cürufu, katma değerli ürünlere dönüştürecek..
Bundan daha güzel ne olabilir ki?
Türkiye’nin birçok demir çelik fabrikalarında çıkan cüruflar dağ gibi yükseliyordu, çelik sektörünün temel sorunu haline geliyordu.
Bu durum, hem görüntü, hem çevre kirliliğine neden oluyordu.
İşte bu anlaşma Osmaniye’de bulunan Tosçelik tesislerinde, metal geri kazanımı ve toptan satışı için dünya standartlarında bir çözüm yaratma konusunda Türkiye’nin ilk fabrikası olma hedeflerini destekliyor.
Bugün cürufun bertaraf edilmesi ve tekrar ekonomiye kazandırılması konusunda ciddi bir fırsat doğdu! Çevre dostu bu yatırım, tek kelimeyle olağanüstü!
Tosyalı Holding YK Başkanı Fuat Tosyalı’nın, “Bu projeyle yıllık 1.2 milyon ton cüruf atığının ekonomiye kazandırılacak olması, hem metal geri kazanım hem de yol yapımı, çimento üretimi ve gübre üretimi gibi sektörlere hammadde olacak agrega kullanımıyla cüruf depolama alanı ihtiyacı minimize edilecektir. Tosçelik olarak 2017 yılı içerisinde devreye almayı planladığımız güneş enerjisi yatırımının ardından yeni bir çevre dostu proje ile bu konudaki kararlılığımızı gösteriyoruz” şeklindeki sözlerini desteklememek mümkün mü?
Bu işbirliği, güçlü istikrar ve güveni temsil ediyor.
Dahası var..
Bugün İskenderun Teknik Üniversitesi’nde insansı robot ‘Robiste’nin neler yapabildiğini, metali işleyen yazıcıların gelecekte neler yapabileceğini görüyoruz.
Güven Makine’nin Türkiye’de ilk kez üretilen ekipmanlarını tanıyoruz.
Türkiye Çatı ve Cephe panellerinde ki yenilikler ile ilgili Davut Panel’in aday olduğu Solar Panel uyumlu ‘Çatı Panel’in birinci seçilmesini alkışlıyoruz.
Bunlar sadece burada gördüklerimiz, işittiklerimiz..
Kimbilir Türkiye’nin hangi yerinde, daha ne cesur yatırımlar yapılıyor..
Gururla izliyoruz!