ATATÜRK SEVGİSİ REKOR KIRDI!


Genç Sarı Zeybekler Gönüllüleri’nin girişimi Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile 1919 kişi Anıt Alanı’nda bir araya geldi. Giydikleri siyah özel tişörtlerle Atatürk Anıt alanında toplanan gönüllüler ellerinde Türk Bayraklarıyla Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasının koreografisini yaptı.
Yağmura rağmen ilgi gören etkinliğe katılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Lütfü Savaş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzası için burada bulunduklarını ifade ederek, “O imza salt bir imza değil. O imza Türkiye Cumhuriyeti’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vatan sevgisini, ülke, bayrak sevgisini, manevi şahsiyetini milli hassasiyetlerini ve Türkiye sevgisini ama ondan öte de Hatay sevgisini gösteriyor” dedi.

ATA’YA BAĞLILIK!
Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Genç Sarı Zeybekler Gönüllüleri’nin himayesinde gerçekleşen etkinlikte İskenderunlu gençler hafta sonu tarih yazdı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle, İskenderunlu 1919 genç, Atatürk Anıt Alanı’nda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasını attılar. Kadraja sığmayan Ata’ya sevgi dolu gözler, yağan yağmura rağmen sırılsıklam olmalarına rağmen, bu sevinci, coşkuyu ve heyecanı doyasıyı yaşadılar. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs, İskenderun’da tarihe altın harflerle yazılacak bir etkinliğe sahne oldu.
Anıt alanını dolduran binlerce genç ATA’sına bağlı bir şekilde düzenlenen etkinlikte yerlerini aldılar. İmza öncesi 10. Yıl marşı ve İzmir marşı eşliğinde gençler ellerinde Türk bayraklarıyla yeri göğü inleterek muhteşem bir gösteriye yaşattılar.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı etkinliğe vatandaşlarımızda yoğun ilgi gösterdi. Genç, yaşlı, çoluk, çocuk, binlerce kişi, Mustafa Kemal Atatürk’ün armağan ettiği bu günde ona bağlılıklarını ifade ettiler. Anıt Alanı’nın tam ortasında 1919 genç, kendilerine gösterilen yerlerde durarak, Atatürk’ün imzasını görsele taşıdılar. Muhteşem bir görüntüye sahne olan Anıt Alanı’nda İskenderunlu gençlerde dünyaya mesaj verdiler. Etkinliğe; CHP Hatay Milletvekili Mevlut Dudu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfi Savaş, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, ilçe yönetimi ve çok sayıda İskenderun halkı katıldı. Haber: Mustafa TOPAL