KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ANKARA DİKMEN VADİSİ MODELİ

İskenderun Belediye Meclisi, gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında toplandı. Altı maddenin yer aldığı meclis gündemine, Fen İşleri ile İmar ve Şehircilik Müdürlüklerinin teklifleri de oy birliğiyle alındı.

Gündemin birinci maddesinde yer alan, Ziraat Bahçesi Millet Parkı Projesi ve yol yapım işleri için kredi talep edilmesi ile ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesi Meydan, Cumhuriyet, Modern Evler, Numune, Pınarbaşı ve Esentepe Mahallelerinin ‘kentsel dönüşüm proje geliştirme alanı’ olarak plana işlenmesi için Başkan Tosyalı’ya yetki verilmesi ile ilgili teklif de oy birliğiyle kabul edildi.

Söz konusu mahallelerin imar düzenlemeleri ile ilgili sunum yapılmasının ardından konuşan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı; “Bu meclisin, İskenderun yararına olacak her işte beraber çalışacağına olan inancım tamdır. Söz konusu 6 mahalle ve 3 bölgenin ‘Riskli Alan’dan çıkarılması için Milletvekilimiz Sayın Abdülkadir Özel ile çok çaba gösterdik ve sonunda riskli alandan kaldırıldı. Yıllardır kentin kanayan yarası haline gelen bu imar düzenlemesinin bu meclise nasip olmasını temenni ediyorum” dedi.

FEYEZAN KANALI PROJESİ SON AŞAMADA
Ak Partili Meclis Üyesi Erdem Ünlüçetinkaya da, altı mahalleyi kapsayan proje ile ilgili ayrıntılı bilgiler paylaştı. Ankara Dikmen Vadisi örneğini veren Ünlüçetinkaya; “Bu örnek tıpa tıp uyuyor. Tek vücut olursak herkesi ikna ederiz, hayata geçirilmeyecek bir proje değil. Bölge insanını rahatlatacak mutlu edecek bir proje. Tıpkı Feyezan Kanalı Projesi gibi. Bu da şehir efsanesi diye anılır. Sağolsun Belediye Başkanımız bu süreci hızlandırdı ve şu an proje son aşamaya geldi. Böylece deniz suyu yukarıya taşınarak, kirlilik önlenecek. Ayrıca sivrisinek meselesini de aşmış olacağız. İnşallah bu projeyi gerçekleştirmek, tamamlamak bizlere nasip olur” diye konuştu.
Gündemin diğer maddeleri de görüşülerek karara bağlandı.