TAM OLİMPİK YÜZME HAVUZU ÖNÜNDEKİ ENGEL KALKTI

Hatay Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında gündeme alınmayan İskenderun’a yapılması planlanan tam olimpik yüzme havuzu ve sağlık ocağı yeri ile ilgili kararlar, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın büyük gayretleri ile gündeme alındı.

Başkan Tosyalı İskenderun’un menfaatlerini her platformda savunarak, hizmetlerin getirilmesi konusunda önemli derecede gayret sarf ediyor. Buda kentimize artı değer olarak yansıyor.

HBB Şubat ayı toplantısında tam olimpik yüzme havuzu ve Sağlık Ocağı ile ilgili imar planı değişikliklerine yönelik kararlar meclisten oy birliği ile geçti. Bu gibi daha birçok projeler hazırlanırken, sağlıklı ve kalıcı eserler İskenderun’a değer katacak.
Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 2022 yılı şubat ayı toplantısı Başkan Vekili Canan Karaciğer yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda 5’i ek olmak üzere toplam 66 madde görüşüldü.

Gündem maddelerine geçilmeden önce mecliste grubu bulunan tüm partiler, geçtiğimiz günlerde Samsun’da Atatürk anıtına yapılan çirkin saldırıyı Atatürk’ün Türk milletinin ortak değeri olduğunu vurgulayarak kınadı.
Ak Partili meclis üyesi Mehmet Saruhan, Sayıştay denetçilerinin HBB hakkında hazırladığı rapor hakkında görüş bildirdi. Saruhan, raporda yer alan eksikliklerin giderilmesi noktasında talepte bulundu.

SAYIŞTAY RAPORUNA TAKILAN EKSİKLİKLER
Tüketim kaynaklarının belgeleri yok.
Taşınmazlara dair muhasebe kayıtları yok.
HBB’ye bağlı Şirkete taahhüt edilen mali kayıtlar yok.
Gelirlerle ilgili altyapı çalışmalarında tahsilat yapılamıyor. Bu rakam 23 milyon lira..
Ecremsil ve kira gelirlerinin tahsilatları yok.
İhaleler şeffaf yapılsın, pazarlık usulüne göre yapılmasın. Bu şekilde gelir düşüyor.
Taşıt ihalesinde 63 milyon lira artı KDV kira ödeniyor. İsrafı önlemek adına bu süreç denetim altına alınmalıdır. Taşıt Takip sistemi devreye alınmalıdır.
Doğrudan teminler, milyon liralık ihalelerde bölünerek yapılıyor.

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, ilçenin imar planının meclisten geçmesi dolayısıyla tüm Meclis üyelerine tatlı ikram etti. Payas’ın 3’te 2’si yatırıma açılıyor.

Hatay’ın Belen ilçesinin 1/1000’lik imar planı daha önce alınan karara yapılan itiraz üzerine 50 evet 27 hayır oyu ile geçti. Başkan ibrahim Gül durum hakkında bilgi verdiği halde Millet ittifakı karara ret verdi.

Geçtiğimiz ay HBB idaresince gündeme alınmadığı için İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın tepki gösterdiği ‘Tam Olimpik Yüzme Havuzu’nun imar planı değişikliği oy birliğiyle geçti.

Toplantıda ayrıca İskenderun Sarıseki Mahallesi’ndeki liman bölgesine iskele ve liman dolgu alanı eklenmesi ile ilgili teklif görüşüldü. Konuyla ilgili maddeler Cumhur İttifakı meclis üyelerinin evet oyu vermesi sonucu oy çokluğuyla kabul edildi.