BÜYÜKKARAÇAY BARAJI TAMAMEN DOLDU

TBMM Dijital Mecralar Komisyon Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “105 metre yüksekliğiyle Hatay’ın en yüksek barajı olan ve 54 milyon metreküp su tutma kapasitesine kapasiteye sahip olan Büyük Karaçay Barajımız tamamen doldu” dedi.

Milletvekili Yayman açıklamasında, “Büyük Karaçay Barajımızda hali hazırda tam kapasite Elektrik Enerjisi üretiliyor. Defne ve Antakya İlçelerimiz ve kırsal mahallelere memba kalitesinde İçmesuyu veriliyor. Taşkın Koruma görevini yerine getiriyor. Hemşehrilerime hayırlı uğurlu olsun. Bol bereketli ürünler ve kazançlar diliyorum” dedi.

‘BÜYÜK KARAÇAY BARAJIMIZ 5 YILDIZLI BİR BARAJDIR’
Milletvekili Yayman açıklamasının devamında, “Büyük Karaçay Barajımız ile tarımsal sulama yapıyor. Taşkınları önlüyor. Elektrik üretiyor. Antakya ve Defne’ye içme suyu sağlıyor. Samandağ’a ve tüm Bölgeye büyük bir rekreasyon alanı kazandırıyor. DSİ tarafından 2016 yılından itibaren yazdığı yazılara rağmen HATSU’nun isale hatları İçin yer teslim etmemesi nedeniyle maalesef Samandağ’a su veremiyor. Samandağ’a da Defne ve Antakya’da olduğu gibi içme suyunu DSİ ve Hükümetimiz verecek. Değerli Hataylı hemşehrilerimin bilgi ve taktirlerine.. Beş yıldızlı baraj için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli’ye ve DSİ Genel Müdürümüz Kaya Yıldız beye çok çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun. Her zaman dediğimiz gibi yaparsa AK Parti yapar” görüşlerine yer verdi.HABER MERKEZİ