BAŞKAN FATİH TOSYALI ‘DAHA GÜZEL BİR İSKENDERUN İÇİN ÇALIŞIYORUZ!’

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında, Belediye Meclis Salonunda toplandı. 

YUSUF MERT’E DESTEK ÇAĞRISI
Saygı duruşu ile başlayan mecliste gündeme geçilmeden önce gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Kayış, SMA Hastası olan Yusuf Mert’e yardım amacıyla, tüm meclis üyelerinin sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlar yapmasını isterken, kendilerinin grup olarak bu ayki Huzur Haklarının tamamını, Mert için bağışlayacaklarını dile getirdi.
Daha sonra üç müdürlük tarafından meclise sunulan teklifler ve CHP Grubu tarafından sunulan soru önergesi okundu. CHP Grubu tarafından, yazılı olarak cevaplanması istemiyle meclise sunulan sosyal tesislerin işletmeleri konusundaki soru önergesine Başkan Fatih Tosyalı sözlü olarak yanıt verdi.

‘SOSYAL TESİSLERLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR’
5 No’lu sosyal tesis ve eski down cafe ile ilgili ihalelerin yapıldığını, ihaleyi ise İSKENT’in kazandığını söyleyen Başkan Tosyalı, 3 ve 4 No’lu ile Millet Parkı Sosyal Tesislerinin ise belediye tarafından işletilmeye devam ettiğini bildirdi.
Adalet Bakanlığına verilen 1 No’lu sosyal tesis ile ilgili, Adalet Bakanlığının bir süreliğine çalıştırmama kararı aldığını kaydeden Başkan Tosyalı, orayla ilgili tasarruflarının olduğunu ve sonuçlandığı takdirde kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu.
Başkan Tosyalı soru önergesine, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü tarafından yazılı cevap verilmesini de istedi.

DUBALARIN ÇAKILMADIĞI YERLERDE BİSİKLET YOLU İPTAL
Belediye bünyesindeki üç müdürlük tarafından meclise sunulan teklifler de oy birliğiyle gündeme alındı. Bisiklet yolu ile ilgili verilen teklife göre de, yol çizgilerinin çizildiği, sıkıntı yaşanan ve bu nedenle dubaların çakılmadığı bölgelerde, bisiklet yolunun iptaline karar verildi. Tepeler mevkiinde çakışan parsel sorununun çözümüne yönelik verilen üçüncü teklif ise komisyona havale edildi.
Gündemin birinci maddesi olan ‘Sarıseki Mahallesinin kıyı kesiminde ve deniz alanında kalan toplamda 32430,89 m2 büyüklüğündeki balıkçı barınağı ve rekreasyon alanına yönelik yürürlükteki planın iptali için Gübre Fabrikaları T.A.Ş. tarafından 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu’ oy çokluğuyla kabul edilirken, ikinci madde, rapor hazır olmadığı için ertelendi.

İSKENDERUN’A KARDEŞ ŞEHİR GELİYOR 
Slovenya Cumhuriyeti Koper Belediyesi ile kardeş şehir olunmasıyla ilgili Başkan Fatih Tosyalı’ya yetki verilmesini içeren gündemin 3 ve 4. maddeleri de oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin 5 ve 6. maddesi de oy birliğiyle kabul edilirken, İskenderun Turizm ve Kültür Festivali Yürütme Kuruluna Erdal Keleş, İbrahim Yavuz ve Gülden Özdemir seçildi.

’65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA VE GAZİLERE ÇAY ÜCRETSİZ’
Gündemin yedinci maddesinin komisyona havale edilip, fiyatlar net olarak belirlendikten sonra oylanmasını isteyen CHP Grubunun red oyuna rağmen yedinci madde olan “3 Nolu, 4 Nolu, Millet Parkı Sosyal Tesisleri ile sahilde konumlanmış büfelerimizde satışa arz edilen sıcak, soğuk, kahvaltı ve bisküvi gibi atıştırmalıkların piyasa fiyatlarının altında kalması nedeni ile güncellenmesi ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi” oy çokluğuyla kabul edildi.
Bu maddeye ek olarak adı geçen sosyal tesislerden, 65 Yaş üstü vatandaşlarımıza ve gazilik kartını gösteren gazilere, çayın ücretsiz olacağı da ifade edildi.
Gündemin, personel maaşı ve hizmet için eğitim ile ilgili olan 8 ve 9. maddeleri de oy birliğiyle kabul edildi.
HABER MERKEZİ