İGC’DEN COŞKULU KUTLAMA!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle İskenderun Gazeteciler Cemiyeti tarafından özel bir gece düzenlendi. Gazeteciler, aile buluşmasında eğlenip, yılın yorgunluğunu birlikte attılar.

Bölgemizin nezih ve beğenilen mekanlarından biri olan Müzeyyen’de bir araya gelen gazeteciler ve aileleri birlik ve kaynaşmanın örneği oldular. Müzeyyen’de gerçekleştirilen gecenin açılış konuşmasını İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar yaptı.

‘BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN’
Başkan Diyap Atar yaptığı selamlama konuşmasında, “Köklü bir kuruluş olan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti 59 yıllık bir geçmişe sahiptir. İGC, Ahmet Perker, Fatih Ülkümen, Mehmet Özkan, Abdurahman Konuralp, Suphi Levent, Hazım Hastürk ve Ertuğrul Erselçuk tarafından 59 yıl önce 26 Mayıs 1963 yılında kuruldu. Ebediyete intikal eden Başkanlarımız Naim İmren, Ertuğrul Erselçuk, Hilmi Diken, Cevdet Uygun’u rahmetle anıyoruz, Hayatta olan Başkanlarımız Sami Uygur, Şehmus Aslan, Veysel Cıncık, Rızkullah Terbiyeli’ye sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Üyelerimiz Refik Kireçci, Recep Uygur, Adnan Tink, Turan Yenievli, Ökkeş Özboğuş ve Semir Yazıcı adını anmadığımız diğer gazeteci büyüklerimizi de rahmetle anıyoruz. İGC yönetim kurulu meslektaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.

‘BÜYÜK BİR AİLEYİZ’
İGC Başkanı Diyap Atar ayrıca, “Bizim için ayrı bir anlamı olan böyle bir gecede aileleriyle birlikte katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. Gecenin anlamına uygun birlik mesajı verilen, mesleki stresten uzak, gönlünüzce eğleneceğiniz bir etkinlik olmasını diliyorum. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti olarak dayanışma içerisinde olmamızı sağlayacak olan benzer programları kısa sürede birkaç kez yaptık, imkanlarımız ölçüsünde yapmaya da devam edeceğiz. Başkanı Diyap Atar; “Cemiyetimizin değerli üyeleri en güzelliklere layık” Tüm üye arkadaşların günü kutlu olsun” diye sözlerini tamamladı.

BİK BÖLGE MÜDÜRÜ KONUK OLDU
Basın İlan Kurumu Müdürü Halil İbrahim Parlak, Geceye katılarak İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne Hatay Resmi Devletinin yeni çıkar kitabını hediye etti.

CİHAN ERMAN SAHNE ALDI
Müzeyyen’in vazgeçilmez sanatçısı olan Cihan Erman’ın sahne öncesinde müzik şöleni yapıldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan Cihan Erman’da Gazetecilerin gününü kutlayarak vur patlasın çal oynasın müzikleriyle geceyi unutulmaz kıldı.

ÇALIŞAN GAZETECİLER ATA’NIN HUZURUNDA
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti, Hatay Gazeteciler Cemiyeti ve Bağımsız Gazeteciler Cemiyeti, Çalışan Gazeteciler Günü’nde Ata’nın huzurundaydı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle İskenderunlu gazeteciler, Atatürk Anıt alanında bir araya gelerek Ata’sının huzurda çelenk koyup saygı duruşunda bulundu.
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın da katıldığı programda, İstiklal Marşını gür bir sesle okuyan Gazeteciler, basın sektörüne ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı Yasa’nın 10 Ocak 1961’de kabulüyle ilan edilen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün her yıl olduğu gibi bu yıl da buruk kutlamaya başladı.

BAŞKAN FATİH TOSYALI’DAN BASINA KAHVALTI
İskenderun Belediyesi’nin 3 No’lu Sosyal Tesisleri’nde İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Basın mensuplarımız kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir mesleği icra etmektedirler. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile belediyemizin 3 Nolu sosyal tesislerinde kentimizde görev yapan çok kıymetli basın mensubu arkadaşlarımız ile bir araya geldik. Tüm gazeteci arkadaşlarımızın çalışan gazeteciler gününü kutlayarak çalışmalarında başarılar diledik. Katılımlarından dolayı basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum” sözlerine yer verdi.

BAŞKAN TOSYALI’DAN PASTA SÜRPRİZİ
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Basın Bayramı nedeniyle kutlama ziyaretlerini İGC binasında kabul etti. Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, güne özel çok özel bir pasta hazırlatarak, gazetecilere sürpriz yaptı. Ziyarette konuşan Başkan Fatih Tosyalı, “Mesleki İlke, usul ve esaslara bağlı olarak, kamuoyunun gerçek ve nitelikli olarak bilgilendirilmesi için önemli bir rol üstlenen basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutlarken, ebediyete intikal eden ve vazifesini ifa ederken şehadete intikal eden gazetecileri rahmetle anıyorum ve bu ulvi mesleğe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, huzur ve esenlik temenni ediyorum” diyerek, görevlerinde kolaylıklar ve başarılar dilediğini belirtti.
İGC Başkanı Dyap Atar da, Başkan Tosyalı’ya pasta sürprizinden ötürü teşekkür ederek, her zaman gazetecilere verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Başkan Tosyalı’nın ardından İGC binasını Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, HBB bölge koordinatörü Ahmet Serhat Beydilli ve parti yöneticileri ziyaret etti. HBB Başkan Savaş ve CHP İlçe Başkanı Mansuroğlu, gazetecilerin 10 Ocak basın bayramını kutlayarak, başarılar dilediler. İGC Başkanı Diyap Atar, yönetim kurulu adına Başkan Savaş ve Mansuroğlu’na ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Gün içerisinde İGC binasına, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Türkiye Beyazay Derneği, Güney Kampüs ve Gelecek Partisi ilçe yönetimi ziyaret etti. İGC Başkanı Diyap Atar, Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’e, Türkiye Beyazay Derneği İskenderun Şube Başkanı Süleyman Tümkaya ve yönetim kurulu üyelerine, Güney Kampüs yöneticilerine ve Gelecek Partisi ilçe teşkilatı yönetimine nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.
HABER MERKEZİ