DUALARLA UĞURLADIK!

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’nde bir dönem başkanlık yapan, Genel Sekreterlik görevinde bulunan 38 yıllık gazeteci Hilmi Zekeriya Diken’in cenazesi uzun yıllardır görev yaptığı İGC önünden kaldırıldı, helallik alındı.

İskenderun Devlet Hastanesinde yaklaşık bir aydır yoğun bakımda verdiği yaşam savaşını dün kaybeden Hilmi Diken, 61 yaşında vefat ederek başta ailesi olmak üzere sevenleri ve basın camiasını yasa boğmuştu.
Cenazesi Hastane morgundan alınan merhum Hilmi Zekeriya Diken’in tabutu uzun yıllar görev yaptığı İskenderun Gazeteciler Cemiyeti önüne getirildi. Burada İGC yönetimi ve basın mensuplarından helallik alındı.

İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli, uzun yıllar yönetimde görev almış, başkanlık yapmış ve halen Genel Sekreterlik görevinde bulunan Hilmi Diken’e rahmet dileğinde bulundu. Tabutuna çiçekler atılarak alkışlar arasında İGC’den uğurlanan mahrumun cenazesi Kaptan Mehmet Paşa Camiine getirildi.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, gazeteci meslektaşları, Siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri ile kalabalık cemaat topluluğu cenaze namazında saf tuttu.
Kılınan cenaze namazının ardından meslektaşları ve sevenlerinin omuzlarında dualar eşliğinde tabutu cenaze aracına kadar taşınan merhum gazeteci Hilmi Diken Çankaya mezarlığında toprağa verilerek son yolculuğuna uğurlandı.

Ailesi ve sevenlerinin gözyaşları arasında sonsuzluğa uğurlanan Gazeteci Hilmi Diken Mehtap Diken ile evli, Burcu ve Uğur Diken’in babasıydı.