BİSİKLET YOLU PROJESİ İMAR PLANINA İŞLENİYOR

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere 01.07.2020 Çarşamba günü Belediye Meclis Salonunda toplanıyor.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı Başkanlığında toplanacak olan mecliste gündemde bulunan maddeler görüşülecek.
Gündem maddeleri arasında, “Cumhurbaşkanlığı eylem planında yer alan bisiklet yolu projesi ile ilgili protokol imzalanmış olup, bisiklet yolu projesinin uygulamalı imar planına işlenmesi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü teklifi” teklifi de var.

Gündem maddeleri şöyle;
“Belediyemiz demirbaşına kayıtlı araçların yetersiz olması ve hizmetlerin aksamaması için Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 adet Otokar Atlas marka kısa şase üzerine damperli kamyon türü araçların Devlet Malzeme Ofisinden satın alınması hususunda gerekli meclis kararının alınması ile ilgili Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü teklifi.

Fen İşleri Müdürlüğünün yılsonuna kadar yetmeyeceği düşünülen yol yapım giderleri ödeneğine münakalede belirtilen ekonomik hesap ayrıntı kodları ve yine münakalede belirtilen gider tertiplerine göre 20.000.000,00 TL. Ödenek aktarılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi.
Cumhurbaşkanlığı eylem planında yer alan bisiklet yolu projesi ile ilgili protokol imzalanmış olup, bisiklet yolu projesinin uygulamalı imar planına işlenmesi ile ilgili Fen İşleri Müdürlüğü teklifi.

1 Mıntıka 1938 sayılı parsel üzerinde bulunan Belediyemizce 4 Nolu sosyal tesis olarak kullanılan taşınmazın yan kısmında bulunan 70 m²’lik kısmı, 1. Katının 146 m²’lik kısmı ve arka bölümde bulunan tek katlı yapının 175 m²’lik kısmı olmak üzere toplam 391 m² alanın İlçe Sağlık Müdürlüğüne 5 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesi ile ilgili Emlak İstimlak Müdürlüğü teklifi.

İskenderun Kent Merkezi ve yakın çevresine yönelik hazırlanan 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planına ilişkin itirazların değerlendirilerek sonuçlandırılmasına yönelik meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu.

İskenderun Azganlık mevkii 036D-09B-2A, 036D-09B-2C, 036D-09B-2B, 036D-10A-1D, 036D-04C-3C, 036D-09B-1B, 036D-10A-1A numaralı paftaların sahil dolgu alanı olarak planlanmış olan alanın yapı yaklaşıma mesafelerinin Kamu Kurum görüşleri doğrultusunda yeniden değerlendirilmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu.

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile ilgili harçlar kapsamında günümüz koşullarına göre düzeltmelere gereksinim duyulduğundan, 2020 Yılına ait ücret tarifelerine ilişkin gerekli meclis kararının alınması.
İskenderun Mustafa Kemal Mahallesi Şevre Mıntıkası 1168 ada 22 nolu parsele ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.

İskenderun Karayılan Mahallesi 708, 709, 961, 1445 nolu parsellere ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.”
HABER MERKEZİ