BAŞKAN FATİH TOSYALI SÖZ VERDİ, YAPIYOR!


İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı başkanlığında Belediye Meclis Salonunda toplandı. Oturum öncesi İdlib’te rejim unsurlarının saldırısında şehit düşen kahramanlarımız için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Başkan Fatih Tosyalı, gündem öncesi yaptığı konuşmada “Depremde toplanma yerleri belirleniyor. Zemin etütleri konusunda çok hassas davranıyoruz. Betonarme yapılarda kaliteye bakacağız” diyerek, deprem gerçeğine vurgu yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Dingil ve CHP Grup Başkanvekili Ali Mutlu da, “Filistin halkının yanındayız. Türk bayrağını AP’de yırtma cüretini gösteren ırkçı kafayı da şiddetle kınıyoruz” dediler.

AK Parti Meclis Üyesi Erdem Ünlü Çetinkaya da zemin etüdü konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya teşekkür etti.Başkan Fatih Tosyalı, mecliste belediyenin çalışmaları hakkında Meclis üyelerine sunum yaptı.

‘TÜRGEV’DE ŞERH KALKTI, BİLSEM’E TAHSİS’
Önemli başlıkların yer aldığı sunumda konuşan Başkan Fatih Tosyalı, “Önceki yönetimin TÜRGEV’e 49 yıllığına verilen yeri tekrar aldık. Şerhi kaldırdık. BİLSEM’e bir seneliğine vermeyi planlıyoruz. Burası bilim yuvası olacak. Ziraat bahçesini girişimler sonucunda vekilimizin ciddi katkılarıyla aldık. Burası cazibe merkezi olacak. En yakın zamanda projelendireceğiz. 15 ilçeye hitap edecek. Bugünkü değeri 240 milyon lira” dedi.

‘MEYDAN MAHALLESİ’NDE 20 DÖNÜM YER ALDIK’
Başkan Tosyalı şöyle konuştu; “5 Temmuz Stadı’nın yerine TOKİ tarafından yaptırılacak Millet Bahçesi’ne başlıyoruz. Bize bir kuruş maliyeti olmayacak. Meydan mahallesinde 20 dönüme yakın tapuyu aldık. Çarpık yapılaşmayı önleyeceğiz. O bölgenin imara kavuşması için bu arazi çok önemli.

KÜLTÜR SARAYI 5 YILDIZLI OTEL GİBİ..
Mustafa Kemal Mahallesinde kültür evimiz var. Biliyorsunuz ki, belediye kültür sarayını yeniliyoruz. 5 yldızlı otelden daha güzel oldu. A’dan Z’ye her şeyini değiştirdik.Öğretmen Evi’ne tahsis ettiğimiz sosyal tesisten halkımız memnun.

KÜÇÜK SANAYİ TESİSİ DENİZCİLER’E
Küçük Sanayi sitesi yeri için Denizciler’de 540 dönüm orman vasfını yitirmiş arazi var. Değerlendirmeye çalışıyoruz. Milli Emlak ile görüştük. Süreç başladı. Sahilde spor kompleksini yeniledik. Orada fiziki durumdan ötürü sakatlıklar yaşanıyordu. Belediyeye ait yerleri, sosyal sorumluluk gereği tahsis ediyoruz. Briç salonu olan yeri sporcularımızın kullanımına açtık. İki adet kültür evi daha açtık. Bu sayı 19’u buldu, sayılarını artırmaya çalışıyoruz. Kitap fuarının ilkini başlatıyoruz. Muazzam bir ilgi var. Açılışa tüm halkımızı bekliyoruz.

22 ŞUBAT’TA İNŞAATA BAŞLANABİLECEK
1/1000’lik plan askıda. İtiraz olmayan yerlerde 22 Şubat’ta inşaata başlanabilecek. 200 ana iş koluna hitap edecek bu planı 8 ayda düzenledik. İskenderun’da bir canlanma olacağına inanıyorum. Spor bakanımız 20 tesis sözü vermişti. Mahallerde ihtiyaç tespiti yaptık. Çalışmalara başladık.

İNİŞ RAMPASI İÇİN YER TESLİMİ YAPILDI
UKOME ile trafiğin durumunu görüştük, neticeye vardık. Tayfur Sökmen’de iniş rampasının yer teslimi yapıldı. 206 fore kazık dikilecek, proje 3 ayda tamamlanacak. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Elimizdeki tüm sosyal tesisleri, binaları yenileyip, düzenleyeceğiz. Personelimize promosyon ihalesini yaptık.

KENT KONSEYİ GENEL KURUL YAPACAK
Kent konseyinin 28 Şubat tarihinde genel kurulu yapılacak. Herkesin desteğini bekliyorum. Başkan yardımcılarımızla birlikte çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Siz Meclis üyelerinin desteği için de ayrıca teşekkür ederim. İskenderun’da çok sayıda gayrimenkul var. Tek tek araştırıyoruz. İşgali önlüyoruz. 3 bin 250 adet yere sahibiz, yakında tüm yerler önümüze gelecek.

ŞEKERE VE SAKARYA’DAN OTOBANA BAĞLANTI
Şekere ve Sakarya’dan (Sanayi) otobana bağlantılar yapacağız. Şimdiden projelendiriyoruz. Bu şekilde şehir trafiğini yüzde 50 rahatlatacağız. Kentsel dönüşümü önemsiyorum. 6 mahallemiz sorunlu.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TARİH YAZMAK İSTİYORUZ’
Bakanımız burada tarih yazmak istiyor. Ama halkımız bunu onaylaması gerekiyor. Bu iş tek taraflı olmaz. Bu sorunu ortadan kaldırmak için tüm desteğimizi vereceğimizi söyledik. En az üç planla sonuca odaklanmaya çalışıyoruz. Tüm birimlerimizle çalışıyoruz. 730 çöp konteynerini ücretsiz hibe aldık. Kayıp kaçağımız var, var olan gelirlerden katkı almaya çalışıyoruz. Kültür ve sosyal çalışmalarımız sürüyor. Parklarımızın tamamı yenileniyor. Amacımız İskenderun’a en güzel hizmeti yapabilmek.

ARAÇ SAYISI YÜKSELDİ, YAKITTA YÜZDE 50 TASARRUF
Geldiğimizde 60’a yakın araç vardı çalışan.. Bakım ve onarımla bu sayıyı 200’e çıkardık. Yakıt ücretleri yarı yarıya düştü. Fen işleri müdürlüğü ekipleri tarih yazıyor. Her yerdeler. Ekiplerin girmediği yer yok! 45 mahallemize eşit hizmet veriyoruz. Muhtarlarımız için yeni bir yer yapıyoruz.Ankara temaslarımız sürüyor. Tüm partilerin vekilleriyle görüşüyoruz, bakanlarımızla görüşüyoruz. Olumlu dönüşler alıyoruz” diyerek, tüm birim müdürlerine, personel be çalışanlara tek tek teşekkür etti.

‘İSKENDERUN LİSESİ TARİHİ BİNASI İÇİN GAYRETİMİZ SÜRÜYOR’
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, MHP Grup Başkanvekili Emir Selim Yazar’ın hatırlatması üzerine, “İskenderun Lisesi’nin tarihi binasına ziyaret için Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk Bey’e rica ettim, yoksa programda yoktu. Buranın korunması için Bakanımızın gayreti var. Burası kültür evi ve kütüphane olması için yazışmalarımız olacak. Belediyenin birkaç yerden gelen geliri var. Geçmişten gelen borç yükü var. İller Bankasından gelen paranın yüzde 40’ı kesiliyor. O kesinti olmasaydı, çok rahat hizmetler yapabilirdik” dedi.

BİSİKLET YOLU İÇİN YETKİ
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, gündem maddeleri arasında yer alan Bisiklet Yolu hakkında da konuştu. Başkan Tosyalı, “Cumhurbaşkanlığı eylem planında yer alan daha yeşil ve yaşanabilir şehirler hedefi kapsamında bisiklet yolu ve yeşil yürüyüş yolu eylemleri yer almakta olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Belediyelerin yapacakları projeleri desteklemek amacıyla Bakanlık ve İLBANK A.Ş. arasında protokol imzalandığından, bu proje hibesinden faydalanmak üzere hazırlanmakta olan bisiklet yolu projesi için Belediyemiz, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi işbirliği protokolü imzalayıp, en kısa zamanda bu güzel ve özel çalışmaya başlayacağız” diyerek, müjde verdi.
Haber: Yılmaz AKPINAR