İTSO HEYETİ AFRİN’DE İNCELEMELERDE BULUNDU


İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri, Zeytindalı harekatı kapsamında Terör örgütü YPG/PKK’tan temizlenen Afrin ve çevresinde ziyaret ve incelemelerde bulundular.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri ziyaretleri kapsamında, Afrin Azez, Zeytindalı Gümrük kapısı, Cinderesi bölgelerinde ziyaretlerini gerçekleştirdiler.
Türk Silahı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Zeytindalı Harekatı ile birlikte bölgede huzur ve güvenliğin sağlanması sonrasında hayat normale dönerken, Afrin Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı üyeler ve emniyet birimleri de İTSO heyetine ziyaretleri boyunca eşlik ederek örnek bir misafirperverlik gösterdiler.

Afrin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nasir Hüso ve beraberindeki Ziraat Odası, Tarım Kredi Kooperatif yetkilileri tarafında karşılanan İTSO yönetimine bölge ticareti hakkında detaylı bilgiler verildi.

İTSO yönetimi Afrin ziyareti kapsamında Afrin Koordinatör Valisi Tolga Polat, Afrin Koordinatör Emniyet müdürü Nadir Örten, Emniyet müdür yardımcısı Ömer Avcı, Gümrük müdürlüğü, Afrin Tarım Kredi Kooperatifi yetkilileri ve Ziraat Odası yetkilileri ile bir araya geldiler. İTSO yönetimine verilen bilgilerde Afrin’e, Ticaret ve Sanayi Odası, Ziraat Odası, Tarım Kredi Kooperatifi, 80 yataklı Hastane kurulduğu, Valilik, Valilik Koordinasyon merkezi, Adliye, Özel Harekat, Emniyet müdürlüğü binalarının da hizmet verdiği belirtildi.

Afrin Zeytindalı bölgesinde 320 şirketin kurulduğuna vurgu yapan Afrin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nasir Hüso, Tarım Kredi Kooperatifinin 25 bin ton zeytinyağı alımı gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Afrin bölgesinde halkın başlıca geçim kaynağının tarım, zeytincilik, küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği olduğu ifade edildi. Zeytindalı Gümrük kapısının bir aya kadar açılacağı da belirtilirken, Afrin’de ayrıca araçların trafik tescil işlemlerinin yapıldığı, tapu kayıtlarının ise, şahitler huzurunda güvenli bir şekilde verildiği öğrenildi.

Ziyaret ile ilgili değerlendirmede bulunan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Afrin’de yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz ziyaretler oldukça verimli geçti. Önümüzdeki süreçte Afrin ile bölgemiz arasında ticari ve kültürel ilişkilerin güçlenmesi hedefleniyor. Bölgemiz iş adamları ve Afrin Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ile ikili görüşme ve toplantılarımız da oldu. Bir aya kadar Afrin Gümrük Kapısının da açılması ile bu ticari ilişkilerin bölgemiz ekonomisine olumlu yansımasını temenni ediyoruz” dedi.

Afrin ziyaretinde, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO muhasip üye Gassan Kuran, İTSO yönetim kurulu üyeleri Müfit Tennioğlu, Raşit Özyurt, Hıdır Güneş yer aldılar. HABER MERKEZİ