İSTE’YE FAKÜLTE!


İSTE’nin fahri doktora ünvanına layık gördüğü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı ziyaret etti.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’ya ‘hayırlı olsun’ demek ve kendisine verilen fahri doktora unvanı nedeniyle İskenderun’a geldiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Marka şehir olmanın formülü, birlik ve beraberlikten geçiyor. Bunu İskenderun’da görebiliyorum. Bu şehrimizin geleceği parlak. Fatih başkanımızın başarısı şehrin başarısı demek. Ne zaman bir istekleri olsa yanlarındayım” dedi.

Başkan Fatih Tosyalı ise, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu İskenderun’da ağırlamaktan ötürü duyduğu memnuniyeti aktararak, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Tosyalı, “İskenderun herşeyin en güzeline layık. El birliğiyle bu güzel şehrimize en güzel hizmetleri kazandıracağız” diyerek, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na 5 Temmuz İskenderunspor’un 7 numaralı formasını hediye etti.

Hisarcıklıoğlu ise, Dede Korkut masallarından oluşan bir kitap setini Başkan Fatih Tosyalı’ya hediye etti.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu daha sonra İTSO’ya geçerek, İSTE’ye yaptıracakları fakülte nedeniyle, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ile İskenderun Ticaret Borsası işbirliğiyle protokole imza attı.

Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, milletvekilleri Abdulkadir Özel, Suzan Şahin, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, Ticaret Borsası ve İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli’nin gayretleri ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu; İskenderun, Dörtyol ve Erzin TSO başkanlarının himayesinde, İSTE’ye bir fakülte yapılacağını belirterek, bölgeye her türlü katkıyı sürdüreceklerini aktardı.
Haber: Yılmaz AKPINAR