MALİYE’YE DEVRETMEYELİM, HBB SATIN ALSIN!


Ta Yusuf Civelek döneminde, 4 Şubat 2012’de ‘Tarih Çürüyor’ başlığıyla gündeme getirdiğim Soğukoluk’taki arazi için birçok önerim olmuştu. O gün burun kıvıranlar, çok şükür bugün ‘Hadi bişey yapalım’ demeye başladı.
O da İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı sayesinde oldu.
Dün ki meclis oturumunda Başkan Fatih Tosyalı, Soğukoluk’ta İskenderun Belediyesi’ne ait, içinde 1900’lü yıllarda manastır olarak kullanılan yapının bulunduğu 15 dönüm araziyi gündeme getirdi.. Fatih Başkan, içindeki yapıyı ayırıp, geri kalan arazinin borçlara karşılık maliyeye satışını teklif etti..
CHP grubu ise, “Manastır ile birlikte 15 dönüm yeri bir bütün olarak değerlendirelim, araziyi satıştan çıkaralım” önerisinde bulundu.
Hay hay!
CHP grubunun, “Halkımızın malı olan belediyeye ait taşınmazların mülklerin satılmasını ya da devir edilmesi doğru değildir. Belediyelerimizin görevi halkın mal varlıklarını koruyup halkın kullanımına sunmak ve yenilerini eklemek olmalıdır” demeleri kulağa hoş geliyor..
Orada, İskenderun Belediyesi, Belen Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ile ortak projelendirilerek Huzurevi, Gençlik Kampı, Sosyal Tesis veya Butik Otel olarak halkımızın hizmetine sunmasını da yürekten destekliyorum..
Ama bir konunun da altını çizelim!
Aynı gün HBB Başkanı Lütfü Savaş, Antakya Saraycık’ta (iki yer), Kisecik’te, Günyazı’nda birer arazi olmak üzere 31 dönüm araziyi yaklaşık 27 milyon 431 bin lira bedelle satışa çıkarırken de.. CHP grubunun, bu satışlara karşı çıkmasını bekliyorum.
Yapılması gereken hukuki süreçler var ise yargı yoluna başvurmasını öneriyorum.
Diyelim ki, olmadı..
Diyelim ki, bir şekilde Büyükşehir o arazileri sattı.
O halde satışlardan elde edilecek bu parayla İskenderun’a Huzurevi, Gençlik Kampı, Sosyal Tesis yapılmasını önersinler!
Kaldı ki, bugün Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ile görüştüm, “Evet yetkiyi aldım, ama tarihi yapıyla alakalı yapacağımız birşey varsa, hep birlikte değerlendirelim. Arazi için de acele davranmıyoruz. Makul bir fiyat önümüze gelmez ise, başka alternatiflere bakarız” diyordu.

Şimdi durum böyle iken;
CHP grubu, bi zahmet HBB Başkanı Lütfü Savaş’tan bir randevu alsın..
Kendi partilerinde yaşanan arızalar karşısında duyarlılığını göstersin..
“HBB’nin taşınmaz satışlarına karşıyız” desin..
Hatta HBB’ye, manastır ile birlikte 15 dönüm arazinin kendilerine satılmasını önersin.
Üzerine de, Büyükşehirin Soğukoluk’ta ki tarihi yapının restorasyonuna, ulaşım sorunun giderilmesine katkı sunacağının sözünü alsın!
Ha o araziye HBB el atmış ha İskenderun Belediyesi..
Ne fark eder?
HBB sonuçta Hatay’a hizmet ediyor.
Lütfü Başkan yapsın bi güzellik..
Antakya Kurtuluş Caddesi’nin yayalaştırma projesi için 100 milyon lirayı gözden çıkaran Lütfü Başkan, Soğukoluk’taki yerle ilgili birkaç milyon lira verip, satın alır herhalde?
Oraya bir de Huzurevi, Gençlik Merkezi veya Sportif kamp alanı yapsa, bütçesi mi sarsılacak?
CHP grubu bu işe ne der?
Ben fevkaladenin fevkinde görüyorum!