İSTE’YE GÜMRÜK LABORATUVARI KURULUYOR!


İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli’nin desteğiyle “İskenderun Teknik Üniversitesi sahası içerisinde gümrük laboratuvarı kuruluyor” dedi.
Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Uğur Ateş ile birlikte İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli’yi makamında ziyaret etti.

İSKENDERUN’UN GELECEĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
İskenderun’un geleceği ve kalkınması noktasında herkese büyük görevler düştüğünü belirten Başkan Tosyalı, “Kamu kurum ve kuruluşlarımız ile her zaman iletişim hallindeyiz. Halka hizmet noktasında sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bir süredir İskenderun ve bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan gümrük laboratuvarının kurulması ile ilgili çalışma içerisindeydik. Daha önceleri gümrük tahlilleri için bölgemiz insanı şehir dışına gümrük laboratuvarı olan şehirlere gitmek zorunda kalıyordu. İskenderun’un geleceği için çok önemli bir adım atıyoruz” dedi.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN
Başkan Tosyalı, ”İskenderun’un geleceği için önemli adımlar atmaya devam edeceğiz. Kentimiz, bölge ve ülke ekonomisine büyük yarar getirecek olan gümrük laboratuvarı kuruluyor. Bu konuda ayrıntılı bilgi kamuoyuna açıklanacak. Gümrük Laboratuvarının kurulmasında katkılarından dolayı İSTE Rektörümüz Sayın Türkay Dereli’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. İskenderun’a değer” şeklinde konuştu. Haber: Yılmaz AKPINAR