GURUR YÜRÜYÜŞÜ!


Türk Askerinin Albay Şükrü Kanadlı Komutasında Hatay’a İskenderun’dan girişinin 81. Yıldönümü kutlamaları ile 5 Temmuz Kültür, Sanat ve Turizm Festivali etkinlikleri kortej yürüyüşüyle başladı.

Atatürk Anıt alanında toplanan protokol ve vatandaşlar 5 Temmuz ‘Gurur Günü’ yürüyüşü gerçekleştirdi. Kortej yürüyüşü sırasında en başta sevinç, gurur ve coşku bir arada yaşandı. İskenderun halkı ellerinde Türk bayrakları ile protokolüyle birlikte adeta kenetlendi büyük bir coşku içinde özlediği birliği beraberliği gösterdi.

Kortej yürüyüşüne; Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı, Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam Vekili Polat Kara, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, AK Parti Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel, Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu, Sabahat Özgürsoy Çelik, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, dernek oda ve vakıfların temsilcileri, işadamları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehteran takımı eşliğinde gençler, halk oyunları ekipleri, palyaçoların da katıldığı kortejde binlerce vatandaş, ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüdü bu büyük coşkuya ortak oldular.
Haber: Yılmaz AKPINAR