BİR KURAL, BİR HAYAT KURTARIR!


Tüm Türkiye’de 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Trafik Haftası, İskenderun‘da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Büro Amirliği ekiplerinin hazırladığı etkinlikler, Atatürk Anıt alanında gerçekleşti.

İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İçişleri Bakanlığınca 2019 yılının “yaya öncelikli trafik yılı” ilan edildiğini anımsatarak, “4-10 Mayıs tarihleri arası Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası olarak kutlanmaktadır. Trafik Haftası trafik kurallarının anlatılmasında önemli bir zaman dilimidir. Trafik kurallarını öğrenerek ve çevremizdeki insanlara öğreterek bu haftanın amacına ulaşmasına yardımcı olabiliriz” diye konuştu.

Anıt alanında gerçekleştirilen törene; İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası, Trafik ve emniyet teşkilatı katıldı.

ÇOCUKLARA TRAFİK EĞİTİM PARKI
Programda ayrıca, İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerince hazırlanan stantta trafik polislerinin kullandığı materyaller sergilendi. Trafik kurallarının anlatıldığı kitap ayraçları ve broşürler sergiyi ziyaret eden öğrencilere hediye edildi.

Özellikle çocukların trafik kuralları konusunda önemli eğitimleri ihtiyaç olduğunu belirten Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, çocukların trafik eğitimi için parkların yapılacağını belirtti. İskenderun Kaymakamı Yönden ise parkın yapılması durumunda emniyet ve milli eğitimden görevlendirme yapılacağını söyleyerek, “Bu şekilde çocuklarımızın iyi bir eğitim almalarını sağlarız” dedi.