‘KARŞIMIZDA ÖYLE BİR İTTİFAK VAR Kİ, KAFA, BAŞ, GÖVDE NERDE BELLİ DEĞİL!’


AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, coşkulu geçen Cumhur ittifakı İskenderun mahalle mitinglerinde çarpıcı açıklamalarıyla gündeme damga vuruyor. Konuşmasında her detayı örneklerle şekillendiren Milletvekili Özel, “Seçime 10 gün kala enteresan şeyler oluyor, birilerinin maskeleri düşüyor. İskenderun’da birisi çıkmış, Cumhur ittifakına karşıyız diye aday oluyor. Biri, ötekinin sağ kolu.. Diğeri sol kolu olmaya and içmiş durumdalar. Peki biz kimiz? Biz Cumhur İttifakıyız! Bizim sağ ve sol kolumuz da milletimizdir! Karşımızda öyle bir ittifak var ki, kafa nerde, baş nerde, gövde nerde belli değil. Hepsi aynı isimlerle oturup kalkıyorlar. Ceplerini aynı kasalardan dolduruyorlar! Bunlara geçit verecek miyiz? Bitmiş, tükenmiş olanları adam sayacak mıyız? Bizim bu ülkeye yüreğini ortaya koymuş yiğitler var yiğitler” dedi.

‘EL ELE YÜRÜYOR BUNLAR’
AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, “Kim kiminle, kimler kimlerle herkesin bilmesi lazım. Karşımızda bir ittifak var. Sözde iki partiyiz diyorlar. Ama altından dış mihrakların desteklediği odaklar var. Bakınız, Hatay Büyükşehir’de HDP’nin adayı var mı? Ama başka illerde adayları var. Altınözü’nde Millet ittifakının adayı var mı? Yok! Adıyaman’da ve Şanlıurfa’da HDP, hangi aday için çekildiniz? 31 Mart’ta bunların dersini sandıkta vereceğiz!İki parti diyorlardı, üç oldular.. Adana’da ve Mersin’de mitingler yapıyor HDP.. Bizim adayımız Demokratik Güçbirliği adayıdır diyor. Kim bunlar? CHP! Ankara’da, İstanbul’da da Millet İttifakı’na destek veriyorlar. Diyet borçlarını ödeyeceklermiş. Hatay’da 100 bin oy çıkaran HDP nasıl oluyor da, büyükşehir adayı çıkarmıyor. Aslında bir adayları var. O da Lütfü Savaş’tır. Kimler kimlerle görüyoruz. El ele yürüyor bunlar. Biz bu partilere bel bağlayan kardeşlerimize sesleniyoruz. Sizlerin iyi niyetini istismar eden bu partilere kanmayın” diye konuştu.

YEREL YÖNETİMLERİN ‘BEKA’ İLE ALAKASI VAR, ÇÜNKÜ..
Konuşmasında örneklere yer veren Milletvekili Özel, “Terörist başları, Kandil’den bu ittifaka destek istiyor. Bunlar FETÖ zihniyetidir. Yazıklar olsun! O yüzden Cumhur İttifakı önemlidir. Rabbimden kazananın İskenderun, Hatay ve ülkemiz olmasını diliyorum. Bizim düşmanız Devletimize, vatanımıza göz dikenlerdir. Mezhebi, dili, dini, mezhebi ne olursa olsun, herkes bizim kardeşimizdir. Diyorlar ki, yerel yönetimlerin bekayla ne alakası var? Bir, bu memlekette çukur eylemleri yapıldı mı? Yapıldı.. Hangi kurumların araçları kullanıldı? Evden eve yapılan tünelleri hangi kurumun çalışanları kazdı? Demek ki, belediyeler destek vermiş. 15 Temmuz’da verdiğimiz şehitleri ve gazilerimizi unutmamalıyız. Engin Tilbaç 16 yaşındaydı, engelli bir ailenin evladıydı. Tank ile ezdiler.. Şehitlerimizi unutursak kalbimiz kurusun! Onların hatırasını yaşatacağız! O karanlık gecede İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sızan birkaç hain, darbeciler için kumanya hazırlıyorlardı. Bunları unutacak mıyız? Bu örnekleri beka sorunu olarak görmeyecek miyiz?Kışlaların önüne dizilen belediyelerin çöp arabalarını, iş makinalarını da gördük. Belediye, milletine işte böyle hizmet eder! Bu belediyeleri hainlerin, teröristlerin eline mi verebilir miyiz? Bu yetki, bu mühür, milletin emrine hizmet edecek kadrolarda olmalıdır” şeklinde konuştu.

ÇUKUR LÜTFÜ!
Konuşmasında “Bir büyükşehir belediye başkanı var ki, ağlıyor, zırlıyor” ifadesini kullanan AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, “Çoğunluk AK Parti’de diye, hizmet yapamıyormuş, engelleniyormuş. Oysa afişlerde ‘Çok iş ürettik’ diye bir slogan yazmış. Sen de bir karar ver artık, engellenen adam nasıl iş üretebiliyor? HATSU’yla birlikte 8-9 katrilyon lira büyüklüğünde bir bütçeyi burada telafuz bile edemiyoruz. Belediyecilik hizmetlerinin yüzde 83’ü buna ait. Hangi hizmeti yapmış Azganlık’a, Karayılan’a? İçmesuyu, altyapı, kanalizasyon, mezarlık, sebze halleri, dere ıslahları, gençlik merkezi var mı? Hani nerede hizmet? Onun yetki alanında, ama hiçbir şey yok. 2019 yılındayız, halen içmesuyu, çukur, çamur, yayla yollarını konuşuyoruz. Şimdi buralara dadandılar. İzliyoruz, biliyoruz, ciğerlerini biliyoruz. İki kilometrelik beton asfaltı yolu bir lütufmuş gibi oy malzemesi yapanları sandığa gömeceğiz inşallah. Sivrisineklerin bir genetiği değişti bunların sayesinde.. Bu türe yeni bir isim bulmalıyız. Bunun bir genel başkanı var. Geldi, burada baraj yok dedi. Danışmanından bilgi almış. Kim o? Çukur Lütfü!” açıklamasında bulundu.

‘BATTI ÇIKTI’DA 130 MİLYON LİRAYI BATIRDI’
Trafik sorununa çare olamayan İskenderun battı çıktı sorununa da değinen Milletvekili Özel, “İskenderun’un bağrına bir battı çıktı sapladılar. Döneceksin dönemiyorsun. Gideceksin gidemiyorsun. İneceksin inemiyorsun. Tıpkı kendisi gibi.. Esnaf kan ağladı, şoför kan ağladı. Hiç kimseye sormadı. Çıkışı olan, inişi olamayan bir battı çıktı. 130 milyon lira harcadılar! CHP’nin zihniyeti budur işte. Çöp, çukur, çarçur! 130 milyon lirayı batırdılar. Burada iki kilometrelik beton asfalt döküyorlar. Sonra buraya gelip oy isteyecek yüzü bulabiliyor. Lütfü Savaş buraya girememeli. 130 milyon lira batırdı burada. İnsanlar burada birbirlerini yiyor. Aşağıda in cin top oynuyor. Ben buradan sesleniyorum, oradan gelip geçerken sizi koruyacak önlemler alın. Allah korusun yolunuzu kesip, sizi gasp ederler. Benim emniyete talimat verecek gücüm olsa, bu beceriksizleri Hatay’ın başından alın, götürün derim” dedi.

‘KİM KİME 770 BİN DOLAR VERİR!’
Projelerle ilgili 81 madde broşür dağıttı, hiçbirini yapmadı. Ama bir tane hariç. Güvercin projesi var bunun. Güvercin saniyede iki, kendisi 25 takla atıyor. HADO’da aynısını yaptı.
HADO ile ilgili talebi bakanlığa illetim diyor. Araştırdık, bir tane belge yok! Görüyoruz ki, peynir ekmek yer gibi yalan söylüyor. İskele var mı? Yok. Şirket var mı? Yok. İzin var mı? Yok. Bağlantı limanı belli mi? Yok! İskele yok iken, HADO’yu getirmeye kalktı.İTSO’da toplantı yaptık. Kendisi gelmedi. Gemiyi sorduk, Antalyalı işadamı 770 bin dolar vermiş. Öyle satın alınmış! Biz çocuğumuza 20 lira verirken, al 10 lirayı kendine sakız, çikolata al diyoruz. Kimse kimseye durduk yere 770 bin dolar verir mi? Sen 100 metrelik asfalt için oy hesabı yapıyorsun da, sana 770 bin dolar verenlerle kim bilir ne pazarlıklar yaptın?
Bir tarafta tüm mal varlığını 15 Temmuz gecesi ‘devletime bağışlamak istiyorum’ diyen İbrahim Güler.. Diğer tarafta kardeşleriyle tüm kaynakları çarçur eden bir Lütfü Savaş. Kıyas böyle yapılır. Takdiri Hatay halkına bırakıyorum. Artık herkesin gerçekleri görmesi gerekiyor. Çocuklarımızın geleceğini düşünmemiz lazım” dedi.

‘BİZ FATİH TOSYALI’YI ÇOK SEVDİK’
Milletvekii Özel, “Pırıl pırıl bir meclis üyesi listemiz var. Fatih Tosyalı Başkanımız çok dürüst, güvenilir ve güzel bir insan. Biz onu çok sevdik. En büyük korkusu, milletine sadakatten ayrılmak. Şimdiden projeleri hazırlatıyor. Yapamayacağı işe girişmiyor. Memleketine sadık, hizmet etmeye yeminli bir belediye başkanı seçiyoruz. Allah’ın izniyle Büyükşehir’de, İskenderun’da zafer bizimdir. Hayırlı olsun”diye konuştu.
Haber: Yılmaz AKPINAR