‘İSKENDERUN’U CAZİBE MERKEZİ YAPACAĞIZ’


Seçim çalışmaları kapsamında yoğun ziyaretlerini sürdüren CHP’li Aday Dr. Yılmaz Şahutoğlu, İGEV’de bir araya geldiği gençler büyük ilgi gösterdi. Şahutoğlu’nun anlattığı projelerden çok mutlu olduklarını kaydeden gençler kendi önerilerini de Şahutoğlu’yla paylaştılar.

Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Dr. Yılmaz Şahutoğlu, İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, İlçe yönetimi ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hurşit Mursaloğlu ile beraber İskenderun Güney Eğitim Vakfı ile İskenderun Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasını ziyaret etti.

Günün ilk ziyaretini İGEV’e yapan Şahutoğlu, Vakıf Başkanı Şefik Uyar, yönetimi ve gençler tarafından karşılandı. Vakıf üyeleri ile gençlere projelerini anlatan Şahutoğlu, gördüğü ilgi karşısında gençlere teşekkür etti. İGEV’in, Atatürkçü, ilerici, aydın gençleri sahiplenerek onlara katkı sunmasıyla çok önem arz eden bir görevi yerine getirdiğini kaydeden Şahutoğlu; “Gençlerimizin art niyetli grupların eline düşmesinin engellenmesi, gençlerimize sahip çıkılması geleceğimiz açısından çok önemli. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz. Geleceğimizi inşa edecek gençlerimizin Atatürkçü çizgide aydın, ilerici, yapıda yetişmesi, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetişmesi için sizlere sahip çıkılması son derece hayati önemde. İskenderun’da bunu layıkıyla yerine getiren İGEV’e teşekkür ediyorum. Barınma, kültür ve sanat merkezleri mahiyetinde projenin içerisinde bizler de belediye olarak yer alacağız. Bu şehrin dokusuna el atmamız gerekecek. Öncelikle temiz bir şehirde yaşamak istiyoruz. Caddeleri modern olan bir şehirde yaşamak istiyoruz. Kenti insan vücudu gibi görüyoruz, bir bedeni ve bir de ruhu vardır. Beden, modern yapıları, caddeleri, sosyal alanlarıdır. Ruhu sosyal, kültürel ekonomik faaliyetlerdir. Ekonomik alanda ciddi sıkıntılar vardır. Bu ekonomiyi canlandırmak ve kenti cazibe merkezi haline getirmek için mücadele edeceğiz. En büyük hayallerimden biri İskenderun’a en az 1500 kişilik bir Kongre ve Kültür Merkezi yapmak. Kongre Merkezi diyorum şundan dolayı Türkiye’de çok farklı şehirlerde kongrelere gidiyoruz. Bu kongrelere sosyo-kültürel düzeyi, ekonomik düzeyi yüksek standartlı katılımcılar geliyor. O şehre gidildiği zaman o şehrin ciddi anlamda sosyal hayatına ve ekonomisine katkı sağlanıyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Daha sonra İskenderun Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasını ziyaret eden Şahutoğlu, Oda Başkanı Merih Hasan Yıldırım ve yönetimi tarafından karşılandılar.
Samimi bir sohbet ortamında geçen ziyarette, STK ile her zaman istişare içerisinde çalışmalarını yürüteceklerini, onların fikirlerine, görüşlerine her zaman başvuracaklarını kaydeden Şahutoğlu; “STK’ların kapısını çalmaktan erinmeyeceğiz. Ortak paydaşlar oluşturarak kenti yöneteceğiz” dedi.
Projelerini anlatan Şahutoğlu’na teşekkür eden Oda Başkanı Yıldırım, çalışmalarında başarılar diledi.