ARSUZ BİZİM GÖZBEBEĞİMİZ!


Millet İttifakı CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven, CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin ve ekibi ile birlikte, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Basın Merkezini ziyaret ederek basın mensupları ile bir araya geldi.
İGC Yönetimi ve basın mensupları tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Asaf Güven, halkın isteği ve ortak görüşü ile Arsuz Belediye Başkanlığına Aday olduğunu ve yakından tanıdığı basın mensupları ile Arsuz’un temel sorunlarını çözüme kavuşturacağını dile getirdi.

‘SINIRLAR ARAMIZA ENGEL KOYAMAZ’
Basın mensubu arkadaşları adına Millet İttifakı CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven’e hoş geldiniz diyen İGC Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Cıncık, “Yıllardan beri çocuklarımızın Asaf Amcası bizim de Asaf Ağabeyimizsiniz. Çok uzun zamandan beri sizi tanıyoruz. Keza bölgede Madenli Belediye Başkanlığı yaptığınız dönemi ve hizmetlerinizi de biliyoruz. İnşallah Arsuz için güzel projeler üreteceksiniz diye umuyorum. Çıktığınız bu yolda size başarılar diliyor ve bugüne kadar Arsuz’a emek veren Arsuz’un kurucu ilçe belediye başkanı Nazım Culha’ya da teşekkür ediyoruz. Bu bir hizmet yarışı. Bu bayrağı Asaf Güven daha yüksek yerlere taşıyacaktır. Arsuz bizim gözbebeğimiz, bugüne kadar hep Arsuzla iç içe olduk. Sınırlar bizim aramıza bir engel koyamaz. Dün de Arsuz İskenderun olarak tanınırdı, bugünde öyle olacak, yarında öyle olacak. Arsuz Türkiye’nin bakir kalmış en güzel turizm bölgelerinden biri. Birinci önceliğiniz Arsuz’a gereken altyapının yapılması olacaktır. Yatırımcılar altyapı olmadan bir şehre yatırım yapmaz. Biran önce belediye olarak altyapıya önem vermelisiniz” dedi.

‘HALKIMIZLA PROJELERİMİZİ PAYLAŞACAĞIZ’
“Benim belediyecilik anlayışım klasik belediyeciliğin dışında halkla beraber yapılan bir belediyeciliktir” diyen Asaf Güven ise, “Hepinizi yakından tanıyorum. Hem geçmiş dönem siyasette, hem de bir doktor olarak… Belki daha seyrek karşılaştık ama işin seyri siyaset olunca sık sık görüşeceğimizi umuyorum. Bildiğiniz gibi halkın isteği, talep ve ortak görüşle Arsuz Belediyesine aday oldum. Aday olduktan sonra arkadaşlarımla oturup Arsuzla ilgili ne yapılabilir konusunda uzun vadeli projeler üretmeye çalıştık. Ürettiğimiz projeler tabiî ki bu haliyle kalmayacak. Benim belediyecilik anlayışım klasik belediyeciliğin dışında her zaman halkla beraber yapılan bir belediyecilik olmuştur. Yani oturacağız her projeyi bir daha bir daha gözden geçireceğiz. Halkımızla projelerimizi paylaşıp, tartışacağız. Teknik elemanlarımızdan yardım alacağız. Sizler basın mensupları olarak Arsuz’un problemlerini bizlerden daha iyi biliyorsunuz. Sizlerinde önerileri ile hep beraber Arsuz’u istenilebilir bir seviyeye getireceğiz. Arsuz’u Türkiye’de sayılan, bilinen bir turizm ve tarım ilçesi haline getireceğiz. Bildiğiniz gibi Arsuz’a hizmet kolay bir şey değil. Çok dağınık bir yerleşim yerine sahip olduğundan dikkatli çalışmalar yapmamız gerekmektedir. Özellikle Büyükşehir ile koordineli çalışmalar yaparak bunu başaracağımıza inanıyoruz. Bu nedenle hedefimiz Arsuz’da sadece kazanmak değil, azami oy oranına ulaşmak, bununla birlikte Lütfü Savaş’ı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçtirmek ve hizmetlerimizi birlikte yürütmek. Çünkü Büyükşehir büyük bir güçtür. Hizmetlerin yürütülebilmesi için ekonomik olarak bir güçtür. Arsuz’a kim taş üstüne taş koymuşsa Allah hepsinden razı olsun. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Haber: Yılmaz AKPINAR