İGC’DEN MUHTEŞEM GECE


İskenderun Gazeteciler Cemiyeti tarafından ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ nedeniyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen Basın Dayanışma Gecesi Grand Plaza’da gerçekleştirildi.

Geceye ünlü gazeteciler Yavuz Donat ile Muharrem Sarıkaya’nın yanı sıra; yeni kurulan Küresel Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, İskenderun OSB Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, AK Parti Hatay Milletvekili Adayı Ecrin Nazlı İnan, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Gümrükler Bölge Müdürü Ali Aygün, AK Parti ilçe başkanı Pakize Ulutaş Kurtul, Dörtyol Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Gürkan, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, DASİFED Başkanı Faruk Ekinci, ARİAD Başkanı Adnan Ağır ve ATSİAD Başkanı Yusuf Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, HASİAD Başkanı Gökhan Alkan ve basın mensupları ile eşleri katıldılar.
Gecenin solistleri Serhat Aydoğar ile Göksel, sevilen şarkılarla konuklara müzik ziyafeti çektiler.

Gecenin ödülleri ise 3 ünlü gazeteciye verildi. Yılın Duayen Gazetecisi ödülü Yavuz Donat’a, Yılın Köşe Yazarı Ödülü Muharrem Sarıkaya’ya ve Küresel Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’e de, kurucu başkan olması nedeniyle ödül verildi.

Gecenin açılış konuşmasını yapan İGC Başkanı Veysel Cıncık, yerel gazeteciliğin her geçen gün kan kaybettiğini, yeni kurallar ve kararlarla da ciddi gelir kayıpları olduğunu, bu arada yayıncılığın internet ortamına kaydığını belirterek, “Bizi destekleyen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Habertürk köşe yazarı Muharrem Sarıkaya da konuşmasında, yerel basının güç kaybetse de asla yok olmayacağını ifade etti. Sabah Gazetesi köşe yazarı Yavuz Donat ise, İskenderun da olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, İGC Başkanı Veysel Cıncık’a teşekkür etti.
Haber: Mustafa TOPAL