MİLLETİN AKLI İLE DALGA GEÇMEKLE İŞLER YÜRÜMEZ!


AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Güler, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve İlçe teşkilatıyla birlikte Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Güler, “Hatay’da devletin gücünü ve imkânlarını millete hizmet olarak sunmak üzere yola çıktık ve çalışmalarımızı bu bilinç ve düstur çerçevesinde gayretle sürdürmekteyiz. Kısacası, milletimizin aşını yiyip oyalamaya değil, işini görüp hizmet etmeye talibiz” dedi.

Yapılacak olan seçimlerde tüm siyasi partilere eşit mesafede olduklarını dile getiren İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık “Çıkmış olduğunuz bu yolda sizlere başarılar diliyorum” dedi.
İbrahim Güler, beraberinde AK Parti il ve ilçe yöneticileriyle birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti ve kahvaltıya katıldı.

Güler konuşmasının başında kendisini memleket için çalışan bir insan olarak tanımlayarak, şunları söyledi: “Basın bizim için 4. erktir. Ülkemizdeki, şehirlerimizdeki gelişmeleri yaptığınız basın ilkelerine uygun haberlerden öğreniyoruz. Yaptığınız bu hizmetleri çok değerli buluyoruz ve emeklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın tasvipleriyle aday olarak açıklandım. Biz Hatay’ın makus talihini değiştirme azmindeyiz” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ’
Güler, “Ben öğretmenim 8 yıl farklı illerde çalıştım. Çiftçilik yapan bir aileden geliyorum.2005 yılında öğretmenliği bırakarak aile şirketinin başına geçtim. Daha sonra başka firma kurduk. Hatay İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en büyük lojistik bölgesidir. 2014’te 63 uluslar arası nakliye firması birleşerek Hatay Ro-Ro firmasını kurduk. Kurulması çok zordu. Çünkü gemiyi ve denizi bilmeyen birbirine rakip kişiler bir araya gelecekti. İki yıl kiralık gemilerle çalıştık. Daha sonra şirketin başkanı olarak İtalya’ya giderek bir gemi satın aldım. Bu gemi kendi özelliklerine göre Türkiye’nin en büyüğü. Geminin adını Habib-i Neccar koyduk. İşleri yetiştiremediğimiz için Rusya’dan Beyazıt Bestami adını verdiğimiz bir gemi daha satın aldık. Önümüzdeki günlerde İskenderun Körfezine gelecek.”

‘HERKES HERŞEYİ BİLEMEZ’
“Hataylıları 2 gemi sahibi yapmış olduk. Bu başarının nedeni şeffaflık, dürüstlük ve istişaredir.”
‘Herşeyi ben biliyorum denilen yerde mutlaka problemlerin çıkacağını ve istişarenin çok önemli olduğunu belirten İbrahim Güler sözlerini şöyle sürdürdü:
“Örneğin İskenderun’un yollarının şimdiki durumu. Trafik akışı değişirken ne Belediyeye ne Şoförler Odasına ne de diğer STK’lılara sorulmuş. Büyükşehir belediye başkanı her şeyi kendisinin bildiği iddasında. Allah nasip eder Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olursam tüm sorunları istişare yaparak çözeceğim. Hatay’ın kaynakları herşeye yeter. Tek sorun ‘ben yaptım oldu’ denilmesidir. İskenderun için battı-çıktı önemliydi. AK Parti olarak Büyükşehir’e meclis de yetki de verdik. Ama gerçek projeye uyulmadı. Herşey karma karışık oldu, trafik kilitleniyor. Milletin aklı ile dalga geçmekle işler yürümez. Bu milletin fedakarlığı 15 Temmuz’da görüldü. Milletimiz her şeyi görüyor.”

HATAY’A HAYRAN KALACAKLAR
31 Mart akşamı Hatay’ı millet ile birlikte ihya etmeye, yanlış yapılanları düzeltmeye başlayacaklarını, İskenderun’nun sıkıntılarını da çok iyi bildiklerini ifade eden AK Parti Büyükşehir belediye başkan adayı Güler sözlerine şöyle devam etti: “Büyükşehir bazı ülkelere çalıştırmak için bir yolcu gemisi getirdi. Antalyalı bir iş adamının 750 bin dolar hibe ettiği öne sürüldü. Bu kişi bu parayı neden versin? Gemi hiçbir iş yapmadan her ay 100 bin lira kira neden verildi? Bunlar açıklanmalıdır. Alt yapısı hazırlanmadan bu gemi neden getirildi? Biz AK Parti olarak sadece yapabileceğimiz işleri söylüyoruz. Hatay’ı belediyecilikte ileri seviyelere ulaştıracağız. Biz başka şehirlere hayran kalmayacağız, gelenler Hatay’a hayran kalacaklar. Bu bizim kaderimiz değil değiştireceğiz.”
Güler bir soru üzerine İskenderun adaylığı ile ilgili “Gerekli araştırmalar yapılıyor yakında açıklanır. Bütün aday adaylarımız aday gibi birlikte çalışırlar bu bir hayır yarışıdır” dedi.
AK Parti için 3 şeyin çok önemli olduğunuda ifade eden Güler bunların “Bir- yolumuz, iki- yolculuğumuz ve üç- yol arkadaşımız” olarak açıkladı.

‘İBRAHİM GÜL DAVA ARKADAŞIMIZDIR’
Güler, MHP ile Hatay ittifakı sorusu üzerine, “İbrahim Gül bizim için çok önemli bir çalışma arkadaşımızdır. MHP’nin önemli ve etkili bir ismidir. Ankara’da genel başkanlarımızın görüşmeleri sonrasında genel bir çerçeve netliğe kavuşacaktır. Ancak şunu söyleyebilirim ki, MHP’li İbrahim Gül Bey bizim dava arkadaşımızdır, onunla birlikte yol yürümekte bizim için şereftir” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR