ÇATI ADAY MEHMET DURGUN MU?


30 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Yargıtay Üyesi Hakim Mehmet Durgun’un adı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda AK Parti ve MHP’nin ‘Çatı Aday’ı olarak kamuoyunda sıkça geçmeye başladı. Geçmiş yıllarda İskenderun’da hakimlik yapan Durgun, yasaları, hukuku savunan iyi bir hukukçu kimliği, vatansever düşüncesiyle, insanı ve devletiyle barışık, hoşgörülü, aktif, hiçbir düşünce ve inanç ayrımı yapmayan, insanları tarafsızlık ilkesiyle, düşünce ve tavrıyla kucaklayan vatandaşların ve bulunduğu topluluğun takdirini toplayan bir kimliğe sahip birisi olarak tanınıyor.

HATAY’I KUCAKLAR!
Kırıkhan’a ağır cezayı getiren, İskenderun’u 1. Bölge olarak kabul ettiren, siyasi düşüncesi ne olursa olsun her kesime sahip çıkan, sorunlarını çözen duruşuyla büyük takdir görüyor. Mehmet Durgun, AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde ittifak görüşmesi yaptığı dönemde, Hatay’da karşılığı olan güçlü bir isimdir.
Dürüst, liyakat sahibi, toplumun içinde sevilen, takdir edilen bir isim olan Yargıtay Üyesi Hakim Mehmet Durgun, her iki partinin de mahalli idarelerdeki gücünü arttır.
MHP tabanı, genel seçimlerde ‘vekil’ bazında yaşanan haksızlığı telafi etmenin seçeneği olarak Mehmet Durgun ismi üzerinde yoğunlaşıyor. HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın güçlüğü olduğu bölgede, AK Parti ve MHP’nin sandıktan güçlü olarak çıkacağı ‘Çatı Aday’ olarak gösterilen Mehmet Durgun, İstanbul Hukuk Fakültesi mezunu.

HER KESİME YAKIN BİR İSİM!
Çeşitli il ve ilçelerde hakimlik yapan Durgun, geçmiş yıllarda Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliği yapmış, şimdi ise ise Yargıtay üyesidir. Sıkça Hatay’a gelen ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaretlerde bulunan, Hataylı’nın bulunduğu mekanları ziyaret eden ve Hatay adına düzenlenmiş tüm sosyal ve kültürel, ekonomik etkinlik ve fuarlara, toplantılara katılan ve herkese, her kesime karşı son derece yakın mesafede olan, iyi bir diyalog sergileyen Durgun, vatandaşlarla samimi sohbetleriyle tanınıyor.Yargıtay gibi önemli bir kurumda görev yapan Mehmet Durgun’un adının AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçmesi mevcut adaylara ve partiye renk katacağı, canlılık getireceği konuşuluyor. HBB için kamuoyunda bilinen ve tanınan adayların dışında Mehmet Durgun gibi isimlerin de katılması veya adının geçmesi partilerde hareketliliğe ve daha ciddi, farklı, kariyer sahibi adayların tercihinde önemli bir rol oynayacağı görülüyor.Şimdiye kadar klasik adayları aday gösteren tüm siyasi partiler, Durgun adının konuşulmasından sonra akademik kariyerleri olan adayları tercih edecekleri bekleniyor.
Haber: Yılmaz AKPINAR