BİRBİRİMİZE KARDEŞLİK HUKUKUYLA YAKLAŞACAĞIZ


Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, Samandağ’da iş adamı Hasan Arslan’ın konuğu olarak Meydan köyü-Deniz Turistik tesislerinde aralarında önceki dönem AK Parti İlçe Başkanı Av. Metin Canbolant’ın da olduğu mahalle muhtarı, STK temsilcileri, kanaat önderleri ile kalabalık bir vatandaş ile kahvaltı etti.
İşadamı Hasan Arslan, “Sevgili başkanımızı ilçemizde ağırlamaktan çok memnunuz. Bizler bu ilin ve ülkemizin her tarafına birlik-beraberlik ve kardeşlik mesajı vermek ve ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu süreçte Devletimizin ve Hükümetimizin yanında olduğumuzu ifade etmek üzere burdayız ve Allah’ın izniyle hep birlikte dayanışma içerisinde bize dayatılmak istenen tüm oyunları bozacağız” dedi.

‘DIŞ GÜÇLERE KARŞI KENETLENECEĞİZ’
Ardından söz alan Payas Belediye başkanı Bekir Altan ise “Sevgili Samandağlı kardeşlerim, ben 110 kilometre ötedeki Payas’tan size kardeşliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmek ve sizin o  tertemiz  gönlünüzde yer edinebilmek için geldim. Gelirken de Sevgili Reisimizin ‘Her yaradılan kardeşimizdir yaradandan dolayı” selam ve mesajını da getirdim. Evet sevgili kardeşlerim, bizler Hataylılar olarak içimizde barındırdığımız farklı inanç ve aidiyetleri bir zenginlik, birbirini tamamlayan bir renk armonisi olarak kabul ederiz ve bunlardan biri eksik olursa hayatımız eksik kalır inancındayız. Onun için bizler siyasi tercihi ne olursa olsun herkesin kardeşimiz olduğunu ve ülkemizin başına örülmeye çalışılan şer senaryolarını ancak ve ancak renklerimizi bir mozaik kabul edip ve bunları kardeşliğimize dayanak yapıp sıyrılabiliriz. Bundan dolayıdır ki birbirimize kardeşlik hukukuyla yaklaşacağız. Ülkemizi diz çöktürtmek isteyen dış güçlere de birbirimizle kenetlenerek onlara fırsat vermeyeceğiz” dedi.
Başkan Altan, bu tür biraraya gelmelerin yerinden yönetimin gereği olduğunu ve Samandağı’na her fırsatta oy kaygısı ve hesabı olmadan geleceğinin altını çizdi. Haber: Yılmaz AKPINAR