HAKLIYIZ, KAZANACAĞIZ!


Hatay’da yurtdışı oylarının sisteme girmesiyle MHP’de vekil sayısının 1’e düştüğü yönündeki belirsizlik üzerine, MHP İl Teşkilatı YSK’ya itiraz dilekçesi verdi. Hatay Adliyesi önünde binlerin katıldığı basın toplantısında, ‘İbrahim Gül’ü yedirmeyiz’, İbrahim Gül Hatay’ın vekili’ sloganları atıldı.
Milliyetçi Hareket Partisi 27. Dönem milletvekili seçimlerinde iki vekil çıkardığını savunduğu Hatay’da İbrahim Gül için harekete geçerek, MYK üyeleriyle birlikte bugün 15 ilçede itiraz başvurusu yaptı. MHP Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, MYK Üyesi Gencer Özdemir, MYK Yüksek Seçim Kurulu Üyesi Bahadır Alperen, İbrahim Gül, Antakya’da Hatay Adliyesi önünde kalabalık partili topluluğuna gelişmelerle ilgili açıklama yaptı.

15 İLÇEDE İTİRAZ
MHP Milletvekili Lütfü Kaşıkçı, Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin talimatıyla MYK Yüksek Seçim Kurulu Üyesi Bahadır Alperen dün Hatay’a geldiğini belirterek “Dün sabaha kadar il binamızda birlikte ilçelerin itirazlarını hazırladık. Bugün 15 ilçemizde itirazlar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Birazdan da Antakya’nın itirazını yapacağız MYK üyelerimizle birlikte” dedi.MYK Yüksek Seçim Kurulu Üyesi Bahadır Alperen 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan 27. Dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur ittifakının çok yüksek bir başarı elde ettiğini ve bu seçimde muzaffer çıktığını söyledi.Bahadır Alperen, netice itibariyle Hatay’da İbrahim Gül’ün ikinci vekili olarak bazı zamanlarda çıktığını, bazı zamanlarda düştüğünü görüldüğünü ifade ederek “Yurt dışı ve ilçe seçim kurullarından gelen oyların etkisi var. Biz Milliyetçi Hareket Partisi genel merkezinden ben Yüksek Seçim Kurulu’ndan Bahadır Alperen olarak, Hatay’ın kendi evladı Gencer Özdemir MYK üyesi olarak çok kıymetli temsilcilerimiz, teşkilatımızla, sayın vekilimizle, il başkanımızla, İbrahim bey ile sabaha kadar çalıştık. Ve İbrahim Gül Bey’in Allah nasip ederse, çıkması için tüm itirazlarımızı hazırladık” diye konuştu.Hatay’ın ikinci vekili olarak İbrahim Gül’ü tescil edilmesi, onaylanması için Hatay’ın tüm ilçelerinde itirazları yaptıklarını, Antakya’da da yapacaklarını sözlerine ekleyen Alperen bu işin peşinde olduklarını hukukin yapabilecek ne varsa yapacaklarını vurguladı.    

SOMUT DELİLLER VAR
Sık sık bilgilendirdikleri Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin de burayı yakından takip ettiğini aktaran Alperen şunları kaydetti: “Farklı illerde de farklı itirazlarımız var. Ancak Hatay’a verdiği öneme binaen genel merkezimiz bizleri buraya görevlendirdi. Allah nasip ederse hukuk çerçevesinde tüm itirazlarımızı yapacağız. Netice alacağız. İlçe seçim kurulları il seçim kurulları ve son karar merci olan Yüksek Seçim Kurullarında dahi İbrahim Gül beyefendinin vekilliğini onaylatmak için çalışacağız. İlçe ve İl seçim kurulları buralarda görev yapan yetkililer, hâkimlerimiz hukuka uygun bir karar verecektir. Yapılan itirazlarımız son derece somuttur. Sandık açılmasından, geçersiz oyların, Milliyetçi Hareket Partisine sayılması kadar son derece, somut ve delil ve gerekçelerimiz var…” 

AMAN GALYANA KIŞKIRTMAYA GELMEYİLİM!
Dünden bugüne sabaha kadar birlikte çalışmalar yaptıklarına dikkat çeken MHP Hatay Milletvekili İbrahim Gül de “15 ilçe başkanımız bütün sandıkları teker teker tarayarak haklı olduğumuz her noktayı belirleyip, Bahadır Özdemir Başkanımıza ilettiler. Ve bizler şimdi, sizlerin de hakkı olan o tertemiz oylarınıza sahip çıkmak, yasal haklarımızı aramak adına müracaatımızı yapacağız. Sizlerden tek istediğimiz aman (!) kimsenin galeyanına, kışkırtmasına gelip sıkıntı yaratacak bir olaya meydan vermeyin. Hepimiz yasal hakkımızı arıyoruz. Türk Milletine, ülkücüye yakışır bir şekilde sizlerden tavır ve duruş bekliyorum” şeklinde konuştu.       
Haber: Yılmaz AKPINAR