BÜYÜK TÜRKİYE, GÜÇLÜ LİDER!


24 Haziran seçimleri Türkiye’de birçok değişikliği beraberinde getirdi. Sonuçların açıklanmasıyla “Anadolu ihtilali” olarak yorumlandı. Sandık başına giden millet Recep Tayyip Erdoğan’ı yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı yaptı. Diğer 5 Cumhurbaşkanı adayı toplamda dahi yüzde 50’yi aşamadı.
Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Anadolu Ajansı’nın açıkladığı Hatay’da kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti 4, CHP 4, MHP 2 ve HDP’de 1 Milletvekili çıkardı.
Hatay’da bir milyon 41 bin 076 seçmen 3 bin 125 sandıkta oyunu kullandı. On bir milletvekili çıkartacak olan Hatay’da seçmenin tercihi kesin olmayan sonuçlara göre AK Parti 4 CHP 4 MHP 2 ve HDP bir milletvekili çıkarttı. Hataylı seçmen Cumhurbaşkanlığında Defne, Arsuz ve Samandağ üç ilçesinde Muharrem İnce birinci sırada yer alırken Hatay’ın diğer ilçelerinde Recep Tayip Erdoğan ilk sırada yer aldı. Hatay’ı bir önceki dönem on milletvekili temsil ederken 5 Milletvekili ile AK parti en çok milletvekiline sahipti. Yapılan seçimde sandıkların % 86’sının açıldığı, kesin olmayan sonuçlara göre partilerin aldığı oy dağılımında milletvekili sayısı AK Parti 4, CHP 4, MHP 2 ve HDP bir milletvekili ile Hatay’ı temsil edecek.
Parlamentoda Hatay’ı temsil edecek milletvekilleri şöyle: AK Parti’den Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel ve Hüseyin Şanverdi, CHP’den Mehmet Güzelmansur, Suzan Şahin, Serkan Topal, İsmet Tokdemir, MHP’den Lütfü Kaşıkçı, İbrahim Gül ve HDP’den Barış Atay.

ŞİMDE ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE YOĞUNLAŞMA ZAMANI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan açıklamasında, “Seçimlerin gayrı resmi sonuçlarına göre milletimiz şahsımıza cumhurbaşkanlığı vazifesini ve yürütme görevini tevdi etti” dedi.
Erdoğan, “Sevgili milletim, değerli arkadaşlar milletimiz sandıkta üzerine düşeni yapmış, ülkemize bir istikamet göstermiştir. Bundan sonra cumhurbaşkanı ile ve Meclis’i ile bizim için daha çok çalışma zamanıdır. Artık seçim döneminde yaşanan tartışmaları, gerginlikleri, kırgınlıkları geride bırakıp ülkemizin geleceğine yoğunlaşma zamanıdır.Buradan tüm milletime her fırsatta verdiğim şu sözü bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Geçtiğimiz 16 yılda vesayet güçleriyle, cuntalarla, darbecilerle, siyasi ekonomik tetikçilerle yaptığımız mücadelelerle, ülkemizi demokrasi ve ekonomide getirdiğimiz yerden geriye gidiş asla söz konusu olmayacaktır. Tam tersine Türkiye’nin daha da ileriye gitmesi için mücadele vermeyi sürdüreceğiz. Geçmişte ötekileştirilmiş vatandaşlarımız bu ülkenin birinci sınıf vatandaşı olarak demokrasiden, ekonomiye tüm imkanlardan sonuna kadar istifade etmeye devam edecektir. Bu ülkede hiç kimsenin kökeninden, inancından, hayat biçiminden veya başka herhangi bir farklılığından dolayı horlanmasına, özgürlük alanının daraltılmasına asla izin vermeyeceğiz. Ülkemizi daha da güçlendirmek, zenginleştirmek ve ortaya çıkan refahı milletimizin tüm fertlerine adil şekilde paylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Haber: Yılmaz AKPINAR